Megtelt

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az extrém hideg időjárás miatt teljesen megtelt a hajléktalanszálló. Az intézmény jelenleg kapacitáson felül működik, de senkit nem hagynak a hidegben, és fokozott szolgálatot látnak el az utcákon is – mondta el Őszi Benjámin, a Hajléktalanok Gondozóházának vezetője, aki hozzátette, az állampolgárok a rendőrségnek, mentőknek, vagy a Kistérségi Humán Szolgáltató Központnak jelezzék, ha fagyoskodó, vagy magatehetetlen személyt látnak.

Teljesen megtelt a hajléktalanszálló az utóbbi napok extrém hideg időjárása miatt. Az intézmény munkatársai fokozott figyelmet fordítanak arra, hogy a mínusz tíz fok alatti hőmérsékletben senki ne maradjon az utcákon.

– Gyöngyös területéről körülbelül 50-60 emberről tudunk, aki igénybe veszi az intézmény szolgáltatásait. Ez lehet, hogy csak a nappali melegedőre vonatkozik, tehát élelmiszer, mosás, bármi más egyéb segítségre van szüksége. Az éjjeli menedékhely, illetve az éjjeli szolgáltatásai az intézménynek azok teljes kapacitással 21 fő fölött működnek, illetve az átmeneti szállót is beleszámítva 36 főre van engedélyünk, már e felett vagyunk, de senkit nem hagyunk kint az utcán – mondta Őszi Benjámin, a Hajléktalanok Gondozóháza vezetője.

A legtöbb hajléktalan él is a lehetőséggel és igénybe veszi a szálló melegedőjét, ahol teával és szükség esetén pótmatracokkal várják őket.

A szálló munkatársai fokozott figyelemmel járják az utcákat és azokat a helyszíneket, ahol hajléktalanok tartózkodhatnak a szabadban.

A szociális munkások szórólapokat is kihelyeznek, hogy hol és hogyan vehetik igénybe az intézmény szolgáltatásait, a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ honlapjára pedig olyan folyamatábra került fel, amiben az állampolgári teendőkről tájékoztatják a lakosságot.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Magyarok a Barcáért - dokumentumfilm
15:55
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
16:15
Reklám
16:18
Csörgő-lyuk - természetfilm
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa - vallási műsor
18:13
Aktív kikapcsolódás a Mátrában - kisfilm
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság