Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Téli gondoskodás

Téli gondoskodás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Infrapanelek, radiátor, rengeteg gyümölcs, vitaminporok és folyamatos vízellátás. Nagy munkát okoz az állatkerti dolgozóknak az extrém hideg. A legtöbb állat ugyan megszokta a szélsőséges időjárást, egyes egyedek számára azonban biztosítani kell továbbra is a meleg időt. Több állat a benti kifutójában várja a tavaszt, a gondozók pedig szinte megállás nélkül töltik újra az itatótálakat, és pótolják a megfelelő vitaminokat.

Boldogan lakomáznak a lámák a Gyöngyösi Állatkertben, most különböző zöldségeket és gyümölcsöket kaptak a gondozótól. A karám előtt jégdarabok a földön, pár perc alatt fagy be az itatótálakban a víz, így a gondozóknak megállás nélkül újra kell tölteniük. Rengeteg munkát ad a hideg idő az állatkert dolgozóinak, és bár például a szibériai tigrisek jól érzik magukat, a vidrák és a pávián is elbújt és a gyűrűsfarkú makik is bent vannak a kellemes, 18 fokos házban.

– Villannyal fűtünk, hogyha ezt még ki kell egészíteni – de szerencsére nagyon jól fűtenek az infrapanelek -, akkor olajradiátorokkal tudnánk megtenni – mondta Barcai Henrietta.

– Vitaminporokat használunk a ragadozóknál, úgynevezett állatkerteknek kifejlesztett ragadozó premixet, amit normál esetben heti egyszer, de ebben az időszakban heti háromszor is megkapnak. Mindent melegítünk, tehát amíg nyáron hűtjük a husit, télen melegítjük a husit, tehát szinte melegen kapják meg, forró vízbe áztatva – árulta el a részleteket a gyöngyösi állatkert vezetője.

Ezen kívül rengeteg zöldség, gyümölcs, tojás és lisztkukac kerül a tálkákba, az állatok alá pedig szalma. A gyűrűsfarkú makik most müzlit, salátát, banánt és céklát is kapnak, láthatóan ízlik is nekik, de vágynak ők is kintre, ám amíg az időjárás ezt nem engedi, a panelek alatt melegednek.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Rendszerváltó televíziók - dokumentumfilm
14:59
Mátrai sípályák - kisfilm
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Tunézia
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:51
Luther Márton élete 10. – Szerelem és halál - rajzfilm sorozat
16:05
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:22
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:53
GYÖNGYike Folklórfesztivál 2021. - Muzsla Néptáncegyüttes
19:12
Reklám
19:15
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:23
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:38
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság