Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nyit a strand

Nyit a strand

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Csütörtöktől várják ismét az úszni vágyókat a gyöngyösi strandon, ahol takarítási és karbantartási munkákat végeztek az elmúlt hetekben annak érdekében, hogy a medencék az év eleji leállást követően makulátlan állapotban fogadhassák a látogatókat. A létesítményben emellett egy új módszert is tesztelnek, melynek elsődleges célja a költséghatékonyság.

A 33 méteres fedett nagymedencét már feltöltötték, a jakuzzit azonban még takarítják a gyöngyösi strandon. Ahogyan azt a rendszeresen úszni járók már megszokhatták, 2017-ben is év elején karbantartás miatt zárva tartott a létesítmény. Szükség is volt erre, hiszen az úszást csak hobbi szinten űzők mellett az intézménynek a sportolókat és az iskolákat is ki kell szolgálnia.

– Megpróbálunk felkészülni azokra az igényekre, amik az oktatás által még mindig felmerülnek, hiszen a Kálváriaparton még mindig nincs használható úszómedence, tehát nagyon sok a Gyöngyös és környéki iskolai úszásoktatás. Szinte azt lehet mondani, hogy délelőtt is élére vannak állítva a sávok – fogalmazott Juhász Péter ügyvezető igazgató.

A strand üzemeltetői egy új eljárást is bevezettek a leállás alatt. Ettől költségmegtakarítást remélnek.

– A gépházunkban a szűrőtartályunkba betöltött töltet anyag egy új magyar találmány. Egy referenciahelyként mi vagyunk az elsők az országban, ahol ezt ilyen méretű medencénél – a 33m-es medencéről van szó – kipróbálhatjuk. Ez jelentősen olcsóbb, mint az eddigi alkalmazott töltőanyag – mondta Juhász Péter.

A gyöngyösi strand csütörtöktől a téli nyitvatartási rend szerint várja az úszni, jakuzzizni és szaunázni vágyókat.


Tovább az archívumra