Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A hegesztők és asztalosok után a szakácsok is letették szintfelmérő vizsgáikat

A hegesztők és asztalosok után a szakácsok is letették szintfelmérő vizsgáikat

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A tanrendbe a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kezdeményezésére beépített szintvizsga hasznos visszajelzést ad a diákoknak egy évvel a szakmai vizsgák előtt.

Az idei szintfelmérő vizsgák a József Attila Szakiskola hegesztő valamint asztalos tanulóinak számonkérésével kezdődtek, majd a héten a Károly Róbert Szakiskola 14 szakácstanoncának felmérésével folytatódott. A tanulóknak egy menüsort kellett elkészíteniük, az ételeket pedig egy szakmai zsűri értékelte. Kósa László, a testület elnöke szerint a szintvizsga az iskolák és a későbbi munkáltatók számára is fontos visszajelzésekkel szolgál.
Emellett a diákok számára is hasznos a szintvizsga. Ezek ugyanis egy évvel előzik meg az első éles vizsgahelyzetet jelentő szakmai záróvizsgákat, így a tanulóknak lehetőségük nyílik kipróbálni magukat vizsgahelyzetben, miközben a felmérés minőségbiztosítási feladatokat is ellát.

A megmérettetést jó eredménnyel zárták a tanulók, akik 4, 07 százados átlagot értek el. Idén egyébként összesen 60 tanuló tesz szakmai szintfelmérő vizsgákat, legközelebb a kozmetikus tanulókra vár a feladat.

Pifkó Tamás


Az Aktuális napi hírei (2009-05-21 )

Tovább az archívumra