Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kártyával is fizethet

Kártyával is fizethet

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ebben az évben 30 százalékkal nő a bankkártya-terminálok száma, vagyis még több üzletben válik lehetővé a bankkártyás fizetés a Nemzetgazdasági Minisztérium által indított támogatási programnak köszönhetően. A kormány célja a gazdagság fehérítése, és a készpénzállomány csökkentése, ugyanis hazánkban a bankkártyás fizetések száma és a tranzakciók volumene nem éri el az uniós átlagot – mondta televíziónknak Hornung Ágnes pénzügyekért felelős államtitkár. Gyöngyösön a támogatás hatására egyre több helyen vezetik be a bankkártyás fizetési rendszert.

Sokan bankkártyával fizetnek ebben a Gyöngyösi bevásárlóközpontban, egyre inkább elterjedtebb ez a fizetési módszer hazánkban, ám a statisztikai adatok szerint ez még mindig kevés az uniós átlag eléréséhez.
Épp ezért döntött úgy a kormány, hogy bankkártya-elfogadóhely bővítési programot indít – emelte ki Hornung Ágnes pénzügyekért felelős államtitkár.

– A tavalyi év végén meghirdetett keret egy 2,4 milliárdos keret volt, az előjegyzésekből már látszódott, hogy minimálisan szükséges lesz, hogy ezt a keretet kibővítsük, ez megtörtént, tehát összesen év végén nagyságrendileg kicsit több mint 2,4 milliárdos keretből, összesen 30 millió 200 ezer új POS terminál telepítése történhet meg – mondta el Hornung Ágnes.

A vásárlóknak megoszlik a véleménye, van, aki nagyon hasznosnak tartja a bankkártyát és az azzal való fizetést, valamint a kormány döntésének is örül, mások a készpénzes fizetést preferálják inkább.

Ebben a belvárosi ajándéküzletben nincs lehetőség kártyával fizetni, de a tulajdonos azt mondja, a programnak köszönhetően elgondolkodik rajta.

A Nemzetgazdasági Minisztérium, támogatást nyújt az új, korszerű bankkártya-terminálok beszerzéséhez és telepítéséhez.

– A szolgáltatókat 80 ezer forinttal támogatjuk a POS terminálok telepítésében, azonban ez nyilván nem csak a szolgáltatóknak lesz pozitív, hanem az elfogadóhelyeknek is, a kiskereskedelmi egységeknek, hiszen a lakosoknak ezáltal lehetőségük lesz arra, hogy ne csak készpénzzel, hanem bankkártyával is fizessenek – jegyezte meg Hornung Ágnes.

Statisztikai adatok szerint a tavalyi év végén jelentősen megnőtt a kártyás fizetések száma, ezért is bíznak abban a szakértők, hogy a támogatásnak köszönhetően többen élnek a lehetőséggel.


Tovább az archívumra