Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Tűzoltók síversenye

Tűzoltók síversenye

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Tűzoltók népesítették be tegnap este a kékestetői sípályát. A téli sportok népszerűsítése, valamint a közösség összekovácsolása volt a célja az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság által megrendezett sí- és snowboard versenynek. A 10 éves múltra visszatekintő eseményre közel 200-an érkeztek az ország minden pontjáról.

Nagyon fontos, hogy mindenki jól érezze magát, nagyon kérek mindenki, tudom, hogy a versenyszellem mindig mindent felülír az emberben, de vigyázzatok magatokra, hogy biztonsággal teljesítsétek a pályát – köszöntötte házigazdaként Szujó Zoltán sportriporter annak a síversenynek a résztvevőit, amit a katasztrófavédelem hagyományosan minden évben Kékestetőn rendez meg. Az eseményre az ország minden pontjáról érkeztek résztvevők.

– Tíz évvel ezelőtt még a gyöngyösi tűzoltóság volt az, ahonnan ez elindult, és természetesen mióta megalakult a Katasztrófavédelmi Igazgatóságon az Országos Katasztrófavédelmi Sport Egyesület, ők úgy gondolták, hogy ezt tovább kéne fejleszteni és ezt egyfajta téli sportnappá is nyilvánították – mondta Plachi Péter tűzoltó ezredes, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes vezetője.

Az ország minden pontjáról érkeztek versenyzők, közel 200-an álltak a nap folyamán lécekre, vagy deszkára.

Volt, akinek csupán annyi volt a célja, hogy épségben leérjen a pályán, de voltak, akik ennél azért komolyabb célokkal érkeztek.

A korosztályok és kategóriák legjobbjait egy igazi sportversenyhez méltó módon Kékestetőn is éremmel és oklevéllel jutalmazták.

Nagy Réka


Tovább az archívumra