Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Buszbaleset

Buszbaleset

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Személygépkocsi és autóbusz frontálisan ütközött tegnap Karácsondon. Egy ember, a gépkocsi sofőrje súlyos sérüléseket szenvedett, a buszon utazók közül nem sérült meg senki. A helyszínelés idejére lezárták az érintett útszakaszt.

Egy menetrend szerint közlekedő autóbusz és egy autó is a vízelvezető árokba hajtott tegnap délután Karácsondon. Letörött lökhárító, törött lámpadarab és apró műanyag törmelékek borították az utat. A rendőri helyszínelés teljes útzár mellett zajlott.

– Január 24-én délután 4 óra előtt néhány perccel Karácsond belterületén a Vasút úton egy Ford típusú személygépkocsival közlekedő férfi eddig tisztázatlan okokból áttért menetirány szerinti bal oldalra és frontálisan ütközött egy Karácsond felől Nagyfüged irányába menetrendszerin közlekedő autóbusszal – ismertette Soltész Bálint megyei rendőrségi szóvivő.

A mentésben a gyöngyösi tűzoltók segítségére is szükség volt.

– A Gyöngyösi Hivatásos Tűzoltókat is riasztották a balesethez, mivel az autóba beszorult a sofőr. Őt ki kellett szabadítaniuk a tűzoltóknak, még pedig kézi szerszámok segítségével. Ezzel párhuzamosan az egység áramtalanította a járművet is. A sofőrt a mentők súlyos sérülésekkel szállították kórházba – közölte Tankóné Antal Erika megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

A buszon 40-en utaztak, nekik az ijedtségen kívül más bajuk nem esett, a baleset során nem sérültek meg. Az autót még tegnap este, az autóbuszt azonban csak ma reggel tudták elszállítani a szakemberek.


Tovább az archívumra