Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kérik a meleget

Kérik a meleget

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Közel 30 százalékkal nőtt az energiafelhasználás a távfűtéses lakásokat ellátó kazánházban, Gyöngyösön. A hetek óta tartó, -10 fok alatti hőmérséklet miatt, jóval több hőt kell termelni a távhő ellátásban, így azonban várhatóan a számlák összege is emelkedni fog az éves elszámoláskor.

Gyorsabban pörög a gázóra, több hőt kell termelni ebben a kazánházban is, hogy a közel 3 ezer távfűtéses lakás és 60 közületi intézmény folyamatos fűtését biztosítsák ebben a rendkívüli hidegben. Az előző évek hasonló időszakához képest, az átlag hőmérséklet 3 fokkal alacsonyabb a szakember szerint.

Így az éves elszámoláskor 25-30%-kal magasabb számlákra lehet számítani, bár ezt még egy enyhe tavasz orvosolhatja- tette hozzá a szakember, aki azt tanácsolja a lakástulajdonosoknak, hogy inkább már most takarékoskodjanak vagy módosítsák a rész-számlák összegét.
Költségmegosztók esetén tudják a fogyasztók a részszámlák összegét változtatni. A megelőző karbantartásoknak köszönhetően, az idei télen üzemzavar és nagyobb meghibásodás nem történt- tudtuk meg a vezetőtől.


Tovább az archívumra