Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Ügyfélkapu az osztályfőnöki órán

Ügyfélkapu az osztályfőnöki órán

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Különleges osztályfőnöki óra keretében ügyfélkaput nyitottak és a kormányablakban intézhető ügyekről tartottak előadást a Berze Nagy János Gimnázium végzős diákjainak. Az ügyfélkapura azért van szükségük, mivel a felvételi eljárás követelményévé vált, az általános tájékoztató pedig azért fontos számukra, mivel ebben a korban már jogosítványt és egyéb okmányokat intézhetnek. A hivatalvezető reméli, hogy más végzős diákok is érdeklődni fognak a hasonló tájékoztatók iránt.

Egész életünkben szükségünk van okmányokra, így nem árt mihamarabb tájékozódni, hogy mely életkorban, milyen okiratokat kell intézni. A kormányablak épületében végzős gimnazisták ülnek, akik most egy bővebb tájékoztatást kaptak az elektronikus közigazgatásról, valamint mindenkinek nyitottak ügyfélkaput, amelyre most nagy szükségük van.

– A felvételit elektronikus úton kell beadni, és miután jelentkeztünk, ügyfélkapun kell visszaigazolni, vagy lehet postai úton is, de ez az egyszerűbb – vélekedett Végh Tünde Titanilla, a Berze Nagy János Gimnázium diákja.

Dr. Bekecs Andrea hivatalvezető azt mondja: hasznos tanácsokkal tudják ellátni a diákokat az ügyintézéssel kapcsolatban, így bízik abban, hogy a gimnázium után más iskolák is élnek a csoportos ügyfélkapu nyitás lehetőségével.

– Mi szeretnénk ezt eljuttatni a város összes középiskoláját végző diákjához, hogy a lehetőség nyitott, mind a pedagógusoknak, mind a diákoknak arra, hogy osztályfőnöki óra keretén belül népszerűsíteni tudjuk az elektronikus közigazgatást illetve nyújtani tudjunk egy pluszszolgáltatást a diákoknak – részletezte.

A diákok nem először járnak a kormányablak épületében, hiszen ennek a korosztálynak már rendelkeznie kell néhány okmánnyal.

A végzősök számára a felvételihez szükséges ügyfélkapuhoz mindössze egy személyi igazolvány és e-mail cím kell.


Tovább az archívumra