Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Szivárványos délelőtt

Szivárványos délelőtt

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Szivárvány Vizuális Délelőttöt rendeztek a Jeruzsálem Úti Tagóvodában, ahol a város 9 tagóvodájának növendékei mutathatták meg legjobb tudásukat. A tehetséggondozó programon ezúttal a kézügyességet helyezték középpontba, a gyerekeknek gyurmából kellett állatokat kreálni, és amíg ők alkottak, az óvónők is ötletes tárgyakat készíthettek.

Motivációs filmet néznek a gyerekek a Jeruzsálem Úti Tagóvodában. Ebből nyerhettek ötletet, hogy milyen állatot szeretnének elkészíteni a Szivárvány Vizuális Délelőttön.
Gyurma, pálcika és fűszerek felhasználásával szebbnél szebb alkotások születtek.

– Eleinte rajzversenyként szerveztük meg, de rájöttünk, hogy nem lehet összehasonlítani a munkákat, mert mindegyik gyönyörű a maga nemében, és utána átváltottunk szivárvány vizuális délelőttre, ami már nem a versenyeztetésről szól, hanem magáról az alkotás öröméről. Úgyhogy egy tehetséggondozó, tehetségígéreteket felfedező programnak terveztük és az óta is ezt így hagyományként ápoljuk – mondta Domoszlai Andrea tagóvoda-vezető.

Róka, szarvas, bagoly, nyuszi – a gyerekek fantáziájának semmi sem szabott határt. A legtöbben a kedvenc állatukat formálták meg gyurmából.

– Csináltam neki ilyen hosszú vékony testet, kétoldalt megformáztam, a feje egy nagy gömb lett, szegfűszeg lett a szarva és bors lett a szeme meg az orra – mutatta büszkén alkotását Előházi Johanna, aki a Mátrafüredi Tagóvodából érkezett.

Amíg a kicsik alkottak, a velük érkező óvónőknek sem kellett unatkozniuk, ugyanis különböző tárgyakat készíthettek egy különleges technikával.


Tovább az archívumra