Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Diplomaosztó

Diplomaosztó

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ilyen formában első alkalommal tartottak diplomaátadó ünnepséget a hétvégén a Károly Róbert Campuson, az újonnan alakult egyetemen. A decemberi záróvizsga időszakban mintegy 150 hallgató végzett, alapképzésben, mesterképzésben és felsőoktatási szakképzésben is, főként gazdaságtudományi, agrártudományi és informatikai tudomány területen. Akiknek még a szükséges nyelvi követelmények hiányoznak, azok egy tanúsítványt kaptak.

Diplomaátadó ünnepséget tartottak a hétvégén, a Károly Róbert Campuson, ahol mintegy 150 keresztféléves képzésen végzett hallgató vehette át oklevelét.

– A képzés tekintetében azt mondhatjuk, hogy döntő részben gazdaságtudományi területen, agrártudományi területen, illetve informatikai tudományterületen kapnak most a hallgatók diplomát, közel 150 végzett hallgatónk fog most oklevelet kapni. Nem csak az alapképzésben, hanem a mesterképzésben, illetve felsőoktatási szakképzésben végzett hallgatóink is most kapják meg oklevelüket – sorolta az ünnepség előtt dr. Bujdosó Zoltán oktatási-kutatási főigazgató.

Dr. Bujdosó Zoltán köszöntőbeszédében Kemény Dénes szavait idézte: „Az ezüst sosem csillog szépen. Kiváló eredmény, de nem csillog szépen. A bronz szebben csillog, mert az azt jelenti, hogy győzelemmel fejeződött be az utolsó meccs.”

A szalagfeltűzést és az alsóbb évfolyamosok búcsúzását követően fogadalom-tételt tettek a decemberben, illetve januárban záróvizsgázott hallgatók.

Végül elérkezett a várva várt pillanat, dr. Liptai Kálmán rektor, valamint dr. Fodor László oktató kezdte meg az oklevelek átadását.

A végzős Kovács Katalin búcsúzott társaitól, de nem köszönt el az intézménytől, ugyanis szeptemberben megkezdi a mesterképzést.

Azok is részt vehettek az ünnepségen, akiknek nincs meg a nyelvvizsgájuk. Ők egy tanúsítványt kaptak arról, hogy záróvizsga-követelményeiket teljesítették.

Itt nem mindenkinek ért véget a tanulás, hiszen sokan mesterképzésben folytatják a tanulmányaikat, akik pedig más intézménybe mennek, visszavárják őket- hangsúlyozta az oktatási-kutatási főigazgató.


Tovább az archívumra