Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Szerelmes készülődés

Szerelmes készülődés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Szerelem és szeretet töltötte be két napon át a Pincegalériát. Pénteken és szombaton a Valentin napra készülődés jegyében kézműves foglalkozást és vásárt tartottak az Aranyecset Alapítvány szervezésében. A programban ki-ki a saját fantáziája szerint készíthette el az ajándékát szeretteinek, barátainak. A Pincegaléria a jövőben szeretne minden hónapban hasonló foglalkozásokat rendezni a barkácsolni szerető kicsiknek és nagyoknak.

Február 10-én ismét élet költözött a Pincegalériába. Szeretetről és szerelemről szóló szívek töltötték meg a teret a legkülönbözőbb formákban. Egy kézműves sorozat vette kezdetét ezzel a programmal, melyhez a tematikát a Bálint nap közelsége adta. Az ötlet Fajgerné Dudás Andreától, az Aranyecset Alapítvány vezetőjétől származik.

Szőllősi Ervinné Ildikó mézeskalács szívecskéket készít. Azt mondja, az ilyen apró piros szívek a legkelendőbbek, a legújabb trend viszont a fehér. Ám vannak olyanok, akik egyedi mézeskalácsot szeretnének adni szeretteiknek.

Merthogy pont ez lenne a célja ennek a foglalkozásnak. Játékos formában elvezetni a gyerekeket és a fiatalokat ahhoz, hogy komolyabban is elmélyedjenek a népművészetben, s egyszer akár ők is olyan alkotásokat készítsenek, mint Fiser Józsefné. A sokszorosan díjazott népi iparművész szerint ez az egész ünnep nem a vásárlásról szól. Sokkal inkább a szeretetről. Mindenféle szeretetről.

Az itt látható hímző és mézeskalácsos mesterek mellett többek között tojásfestőt és gyöngyfűzőt is várnak majd a következő alkalmakra. A Pincegalériában rendezendő márciusi kézműves foglalkozás fő témája a kokárdakészítés lesz.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Rendszerváltó televíziók - dokumentumfilm
14:59
Mátrai sípályák - kisfilm
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Tunézia
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:51
Luther Márton élete 10. – Szerelem és halál - rajzfilm sorozat
16:05
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:22
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:53
GYÖNGYike Folklórfesztivál 2021. - Muzsla Néptáncegyüttes
19:12
Reklám
19:15
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:23
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:38
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság