Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Szerelmes készülődés

Szerelmes készülődés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Szerelem és szeretet töltötte be két napon át a Pincegalériát. Pénteken és szombaton a Valentin napra készülődés jegyében kézműves foglalkozást és vásárt tartottak az Aranyecset Alapítvány szervezésében. A programban ki-ki a saját fantáziája szerint készíthette el az ajándékát szeretteinek, barátainak. A Pincegaléria a jövőben szeretne minden hónapban hasonló foglalkozásokat rendezni a barkácsolni szerető kicsiknek és nagyoknak.

Február 10-én ismét élet költözött a Pincegalériába. Szeretetről és szerelemről szóló szívek töltötték meg a teret a legkülönbözőbb formákban. Egy kézműves sorozat vette kezdetét ezzel a programmal, melyhez a tematikát a Bálint nap közelsége adta. Az ötlet Fajgerné Dudás Andreától, az Aranyecset Alapítvány vezetőjétől származik.

Szőllősi Ervinné Ildikó mézeskalács szívecskéket készít. Azt mondja, az ilyen apró piros szívek a legkelendőbbek, a legújabb trend viszont a fehér. Ám vannak olyanok, akik egyedi mézeskalácsot szeretnének adni szeretteiknek.

Merthogy pont ez lenne a célja ennek a foglalkozásnak. Játékos formában elvezetni a gyerekeket és a fiatalokat ahhoz, hogy komolyabban is elmélyedjenek a népművészetben, s egyszer akár ők is olyan alkotásokat készítsenek, mint Fiser Józsefné. A sokszorosan díjazott népi iparművész szerint ez az egész ünnep nem a vásárlásról szól. Sokkal inkább a szeretetről. Mindenféle szeretetről.

Az itt látható hímző és mézeskalácsos mesterek mellett többek között tojásfestőt és gyöngyfűzőt is várnak majd a következő alkalmakra. A Pincegalériában rendezendő márciusi kézműves foglalkozás fő témája a kokárdakészítés lesz.


Tovább az archívumra