Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Bezár a korcsolyapálya

Bezár a korcsolyapálya

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Vasárnap zárja kapuit a város első saját jégpályája a strand területén, így már csak pár nap maradt, hogy Gyöngyösön kiélvezzük a tél nyújtotta sportolás lehetőségét. A 15X40 méteres korcsolyapálya november 25-től minden nap nyitva tartott, és a sportoláson kívül számos programmal várták az érdeklődőket. A testület 25 millió forintot fordított a saját pálya megvásárlására, ám a sátrat ebben a szezonban még kölcsönözték.

Dobshow, tűzijáték, ünnepélyes szalagátvágás és plusz 15 fok. 2016 novemberében a város egy régi álma valósult meg, amikor megnyitott az eső saját korcsolyapálya a városi strand területén. Ezeket a képeket a nyitónapon készítettük. 90 pár korcsolya állt rendelkezésre, hogy azok is tudjanak korizni, akik nem rendelkeznek saját eszközzel. A szezont kiválónak értékelte az üzemeltető, ehhez pedig a különböző programok, kellékek is hozzájárultak.

– Próbáltunk egy két extrát bevinni a koripálya életébe, ilyen volt az a 8 négyzetméteres ledfal, ahol azért időnként nem csak saját magunkat lehetett látni korcsolyázás közben, volt jó néhány jégdiszkó, most pedig a hét végével kori olimpiával zárjuk úgymond a szezont – sorolta Juhász Péter, a Sportfólió Kft. ügyvezető igazgatója.

Juhász Péter azt mondta: a fedett műjégpálya lehetőséget adott arra, hogy a lakosok három hónapon keresztül korcsolyázhassanak.

– Remélem, hogy idén novembertől ugyanitt, ugyanúgy el tudunk indulni, és el tudjuk kezdeni a korcsolyapálya megnyitását, addig még sok idő van, megpróbáljuk leszűrni a sok-sok tapasztalatot, azt gondolom, hogy a látogatottságra sem lehetett panasz. Az önkormányzat segített abban, hogy parkolókat épített, ez is nagyon kellett, ez majd azért a nyári időszakban is hasznos lesz – jegyezte meg.

Bár a sátortető egy fél nap alatt eltávolítható, a jégnek el kell olvadnia hozzá, hogy elindulhassanak a bontási munkák, ezt a jövő héten kezdik meg a szakemberek.


Tovább az archívumra