Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Rendelet a közterületekről

Rendelet a közterületekről

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Egy hiánypótló rendeletet fogadott el a képviselő-testület a legutóbbi ülésen, melynek célja, hogy felszámolják a Gyöngyös területén engedély nélkül állított építményeket. Két fontos évfordulóról is megemlékezik idén a város. Többek között ezekkel a témákkal is foglalkoztunk Fórum című műsorunkban.

Milyen összegért és milyen feltételekkel üzemeltethetnek teraszt vendéglátóipari létesítmények Gyöngyös Fő terén? Többek között ezeket is szabályozza az új közterület-rendelet. Hiesz György elmondta, több étterem is szabálytalanul használja a közterületeket. Ezt a helyzetet évek óta próbálják megoldani, sikertelenül. A bevezetett szigorú szankciók éppen ezért nagy port kavarhatnak.

– Hogyha az illető tulajdonos, házigazda a megadott határidőig nem bontja el a teraszát, nem rendezi a nem kis adósságát, akkor lebontatjuk, az ő költségére, raktározzuk az anyagot a költségére és elmegyünk a bíróságra az elmaradt közterület használati díj behajtásáért – hangsúlyozta a polgármester.

A tulajdonosok megkapták a felszólítást, 8 napjuk van rendezni a helyzetet. A polgármester hangsúlyozta, nem a teraszokat szeretnék kitiltani a városból, hanem rendet szeretnének.

A műsor második részében Báryné Dr. Gál Edit, a Mátra Múzeum és a város által ünnepelt kettős évfordulóról beszélt. 1957-ben élesztették újra a II. Világháború után Mátra Múzeumot, valamint 1917-ben, 100 éve volt a nagy Gyöngyösi tűzvész. Ez utóbbi eseményre egy soha nem látott kiállítási anyaggal emlékeznek.

– Nagyon sok eredeti fotó van, ami megmaradt a tűzvészről, megmaradt a királyi pár látogatásáról, illetve vannak eredeti tárgyi anyagaink is. Tűzoltó-felszerelések, de van olyan kuriózum forrásunk, ami még sehol nem szerepelt kiállításon – sorolta.

A múzeum dolgozói a tűzvésszel foglalkozó kiállításon szívesen bemutatnák a lakosság által megőrzött, 1917-ből származó családi ereklyéket is. Ezeket április 20-ig lehet leadni a Mátra Múzeumban.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Rendszerváltó televíziók - dokumentumfilm
14:59
Mátrai sípályák - kisfilm
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Tunézia
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:51
Luther Márton élete 10. – Szerelem és halál - rajzfilm sorozat
16:05
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:22
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:53
GYÖNGYike Folklórfesztivál 2021. - Muzsla Néptáncegyüttes
19:12
Reklám
19:15
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:23
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:38
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság