Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Rendelet a közterületekről

Rendelet a közterületekről

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Egy hiánypótló rendeletet fogadott el a képviselő-testület a legutóbbi ülésen, melynek célja, hogy felszámolják a Gyöngyös területén engedély nélkül állított építményeket. Két fontos évfordulóról is megemlékezik idén a város. Többek között ezekkel a témákkal is foglalkoztunk Fórum című műsorunkban.

Milyen összegért és milyen feltételekkel üzemeltethetnek teraszt vendéglátóipari létesítmények Gyöngyös Fő terén? Többek között ezeket is szabályozza az új közterület-rendelet. Hiesz György elmondta, több étterem is szabálytalanul használja a közterületeket. Ezt a helyzetet évek óta próbálják megoldani, sikertelenül. A bevezetett szigorú szankciók éppen ezért nagy port kavarhatnak.

– Hogyha az illető tulajdonos, házigazda a megadott határidőig nem bontja el a teraszát, nem rendezi a nem kis adósságát, akkor lebontatjuk, az ő költségére, raktározzuk az anyagot a költségére és elmegyünk a bíróságra az elmaradt közterület használati díj behajtásáért – hangsúlyozta a polgármester.

A tulajdonosok megkapták a felszólítást, 8 napjuk van rendezni a helyzetet. A polgármester hangsúlyozta, nem a teraszokat szeretnék kitiltani a városból, hanem rendet szeretnének.

A műsor második részében Báryné Dr. Gál Edit, a Mátra Múzeum és a város által ünnepelt kettős évfordulóról beszélt. 1957-ben élesztették újra a II. Világháború után Mátra Múzeumot, valamint 1917-ben, 100 éve volt a nagy Gyöngyösi tűzvész. Ez utóbbi eseményre egy soha nem látott kiállítási anyaggal emlékeznek.

– Nagyon sok eredeti fotó van, ami megmaradt a tűzvészről, megmaradt a királyi pár látogatásáról, illetve vannak eredeti tárgyi anyagaink is. Tűzoltó-felszerelések, de van olyan kuriózum forrásunk, ami még sehol nem szerepelt kiállításon – sorolta.

A múzeum dolgozói a tűzvésszel foglalkozó kiállításon szívesen bemutatnák a lakosság által megőrzött, 1917-ből származó családi ereklyéket is. Ezeket április 20-ig lehet leadni a Mátra Múzeumban.


Tovább az archívumra