Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Májusban elkészül

Májusban elkészül

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Várhatóan május közepére készül el az Eszperantó út fehér ház mögötti szakaszán a Gyöngyösi –Nagy-patak medre, amelyet tavaly ősszel kezdtek el felújítani a szakemberek. Jelenleg a meder megerősítésén dolgoznak, és befejezéséhez közeledik a csapadékvíz csatorna újjáépítése. Hátra van még az út helyreállítása, aszfaltozása, a meder felépítése és az új acélkorlátok kihelyezése. A Polgármesteri Hivatal keresi a megoldást, hogyan tudná megkönnyíteni az autósok helyzetét.

Építik a mederfalat, géppel egyengetik a talajt, újjáépítik a csapadékvíz csatornát. Tavaly ősszel kezdődtek meg a munkálatok a patakmeder rossz állapota miatt. A beruházás összesen 90 millió forintba kerül, viszont a munkafolyamat összetettsége miatt az eredeti befejezési dátum már nem először módosul.

– A befejezési határidő szerződésmódosítás szerint május 15, és azt mondta a kivitelező, hogy most úgy látják, hogy a határidőt mindenféleképpen tartani tudják, az sincs kizárva, hogy, ha az időjárás és minden egyéb összejön, hogy esetleg hamarabb is befejezik – mondta dr. Szemes Paula, a városháza környezetvédelmi főelőadója.

Mikor a szakemberek nekikezdtek a munkának, látták, hogy nem megfelelő tömítés miatt omlik a partfal, nem elég szilárd a felszín alatti terület, de időközben kiderült, hogy a csapadékvíz elvezetés sem volt megfelelően kialakítva, így most a cél az, hogy a terület hosszú távon is biztonságos maradhasson és ne legyen szükség pótló munkákra. Miután a csapadékvíz csatorna újjáépítése befejeződik, többek között a jelenleg lezárt utat is helyreállítják.

– Az út helyreállítás lesz egy szintén nagy lélegzetű munka, de hát az már majdnem a vége, ezen a megbontott partszakaszon még a korlátot fogják fölhelyezni, nem az épített mellvéd kerül vissza, hanem acélkorlátokat fognak elhelyezni – közölte a szakember.

Miután végeznek a munkával, várhatóan ismét lehet parkolni az út patak felőli oldalán is, mint korábban. A régóta lezárt út miatt a Polgármesteri Hivatal keresi a megoldást, hogyan tudná megkönnyíteni az autósok helyzetét. A hosszabbra nyúlt munkálatok miatt az önkormányzat, valamint a munkát végző cég kéri a lakosság megértését és türelmét.


Tovább az archívumra