Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Májusban elkészül

Májusban elkészül

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Várhatóan május közepére készül el az Eszperantó út fehér ház mögötti szakaszán a Gyöngyösi –Nagy-patak medre, amelyet tavaly ősszel kezdtek el felújítani a szakemberek. Jelenleg a meder megerősítésén dolgoznak, és befejezéséhez közeledik a csapadékvíz csatorna újjáépítése. Hátra van még az út helyreállítása, aszfaltozása, a meder felépítése és az új acélkorlátok kihelyezése. A Polgármesteri Hivatal keresi a megoldást, hogyan tudná megkönnyíteni az autósok helyzetét.

Építik a mederfalat, géppel egyengetik a talajt, újjáépítik a csapadékvíz csatornát. Tavaly ősszel kezdődtek meg a munkálatok a patakmeder rossz állapota miatt. A beruházás összesen 90 millió forintba kerül, viszont a munkafolyamat összetettsége miatt az eredeti befejezési dátum már nem először módosul.

– A befejezési határidő szerződésmódosítás szerint május 15, és azt mondta a kivitelező, hogy most úgy látják, hogy a határidőt mindenféleképpen tartani tudják, az sincs kizárva, hogy, ha az időjárás és minden egyéb összejön, hogy esetleg hamarabb is befejezik – mondta dr. Szemes Paula, a városháza környezetvédelmi főelőadója.

Mikor a szakemberek nekikezdtek a munkának, látták, hogy nem megfelelő tömítés miatt omlik a partfal, nem elég szilárd a felszín alatti terület, de időközben kiderült, hogy a csapadékvíz elvezetés sem volt megfelelően kialakítva, így most a cél az, hogy a terület hosszú távon is biztonságos maradhasson és ne legyen szükség pótló munkákra. Miután a csapadékvíz csatorna újjáépítése befejeződik, többek között a jelenleg lezárt utat is helyreállítják.

– Az út helyreállítás lesz egy szintén nagy lélegzetű munka, de hát az már majdnem a vége, ezen a megbontott partszakaszon még a korlátot fogják fölhelyezni, nem az épített mellvéd kerül vissza, hanem acélkorlátokat fognak elhelyezni – közölte a szakember.

Miután végeznek a munkával, várhatóan ismét lehet parkolni az út patak felőli oldalán is, mint korábban. A régóta lezárt út miatt a Polgármesteri Hivatal keresi a megoldást, hogyan tudná megkönnyíteni az autósok helyzetét. A hosszabbra nyúlt munkálatok miatt az önkormányzat, valamint a munkát végző cég kéri a lakosság megértését és türelmét.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A keddi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális - hírek röviden
09:02
Zongoraavató hangverseny (részlet)
09:17
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Döntés előtt 1. rész – közéleti magazin
10:02
Reklám
10:05
Döntés előtt 2. rész – közéleti magazin
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Moziklip - mozi magazin - ismétlés
10:59
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
11:11
Reklám
11:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Hit világa – vallási műsor
18:15
Zeneiskolások előadása - Szita Jázmin - Telemann: Menüett
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Sport7 1. rész – sport magazin
19:02
Reklám
19:05
Sport7 2. rész – sport magazin
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
20:11
Reklám
20:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság