Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Jászárokszállási nőnap

Jászárokszállási nőnap

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

1948 óta Magyarországon is kiemelt figyelmet kapnak a nők március 8-án, a nemzetközi nőnapon. Nem volt ez másként Jászárokszálláson sem. A település polgármestere virággal köszöntötte a Nyugdíjas Egyesület nő tagjait.

– Azt gondolom, hogy szép hagyomány ez az idős klub életében, hogy minden évben mondhatom azt, hogy mostmár hagyományként köszöntjük a nő társainkat. Azt gondolom, így van ez ma országszerte, sőt, világszerte is – ezekkel a szavakkal köszöntötte Csomor János, a jászárokszállási képviselő-testület tagja a helyi nyugdíjas egyesület több mint 100 nőtagját nőnap alkalmából. Gergely Zoltán polgármester érdekes információkkal és egy kis történelmi visszatekintéssel készült a művelődési házban összegyűlt hölgyeknek.

– 1910-ben Klara Zetkin javaslatára ünneplik a nőnapot. Eredetileg február 28-án volt a nőnap. Magyarországon a háború után változtatták ezt a szovjet blokkon belül mindenhol március 8-ára – mondta.

Az önkormányzat idén meglepetés műsorral is készült e jeles nap alkalmából. Az egyik hazai tehetségkutató első szériájának döntőse, Mujahid Zoltán volt a délután sztárvendége.


Tovább az archívumra