Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Gyöngyös a top 25-ben

Gyöngyös a top 25-ben

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A legnagyobb turistaforgalmat bonyolító vidéki települések TOP 25-ös listájába került Gyöngyös. A 2016-os vendégéjszakák száma alapján – mely közel 160 ezer – a 24. helyen van a város. Mindemellett a külföldiek aránya is nagy léptékben emelkedett az elmúlt időszakban környékünkön, ezzel pedig megszereztük a 6. helyet. A jó eredmények az Gyöngyös-Mátra Turisztikai Egyesület munkájának létjogosultságot adnak a jövőben, ugyanakkor további terveik között szerepel a kisebb szálláshelyek érdekeltté tétele, a marketing fejlesztése és Farkasmály rekonstrukciója is.

A leglátogatottabb vidéki települések egyike lett Gyöngyös a 2016-os statisztika alapján. A TOP 25-ös listában maga mögött hagyta a város például Kecskemétet is.

– Most bekerültünk a 24. helyre, együtt vagyunk Kecskeméttel, Keszthellyel, vagy éppen Balatonszemessel egy súlycsoportban és ennek nagyon örülünk, de hogy ha még jobban belenézünk a statisztikába, akkor még jobb helyeken vagyunk, mert például 9-ek vagyunk a legtöbbet fejlődő vendégéjszakákban, és ha jól láttam, akkor a 6. helyen vagyunk azok között, ahol a külföldiek aránya a legnagyobb mértékben emelkedett – sorolta Nagy Róbert, a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Egyesület elnöke.

Nagyon nagy a fejlődés a Mátrában – véli Nagy Róbert. Azt mondja: egyre több tagja van az egyesületnek, és egyre több az egyesületen kívüli fejlesztés is. A külföldi vonalat is szeretnék tovább erősíteni, így például újabb idegen nyelvre fordítják le a honlapot.

– Előkelő helyen vagyunk a 2008-tól emelkedő vonalon is, és a régiós vendégéjszaka számhoz viszonyítva is jók az eredmények – mondja Benkő Béla.

– Ha megnézzük az Észak-Magyarországi turisztikai régiónak az átlagos emelkedését vendégéjszaka számban, akkor elmondható, hogy ez a szám 5.5 %, Gyöngyösnél ugyanez a szám tehát 2015 és 2016 évet összehasonlítva 8. 8, tehát elmondható, hogy a régiós átlaghoz képest Gyöngyös pár százalékkal magasabban teljesít. Hogy ha az összvendégéjszaka számot nézzük, akkor ugye 2016-ban közel 160 ezer volt a vendégéjszaka szám, ez a korábbi évhez képest 8.8%-os növekedést jelent – sorolta az adatokat.

A jövőben három fontos célkitűzése van az egyesületnek: az egyik a szálláshelyek fejlesztése, valamint a kisebb szálláshelyek érdekeltté tétele, az attrakciók megújítása, továbbá a marketingre is kiemelt figyelmet kell fordítani – emelte ki a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Egyesület elnöke. Hozzátette: már égető szükség lenne Farkasmály rekonstrukciójára is.


Tovább az archívumra