Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Már jár a kisvonat

Már jár a kisvonat

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Indul a főszezon a Mátravasútnál. Március 15-től naponta öt alkalommal, négy vonatpár közlekedik Gyöngyös és Mátrafüred között valamint 2 Gyöngyös és Szalajkaház útvonalában. A mozdonyok már próbautakon is jártak, miután a téli időszakban a karbantartási munkálatok zajlottak. Ebben az évben a két vasútvonalon pálya felújítási munkálatokat végeznek állami támogatással, ezzel javítva az utazás minőségét. A főszezon októberig tart.

Naponta öt alkalommal, négy vonatpár közlekedik március 15-től Gyöngyös és Mátrafüred, valamint kettő Gyöngyös és Szalajkaház között a főszezonban, egészen októberig. A vonatokat azért viszik próbautakra, hogy ellenőrizzék műszaki állapotukat és pótolják a szükséges munkákat. Ezek nagy részét azonban a téli időszakban oldják meg.

– A téli hónapokban mindig a javításokkal, a felújításokkal, az anyagbeszerzéssel, a pályához történő felújításokkal kapcsolatos anyagbeszerzésekkel, általában ezekkel töltjük időnket azért, hogy a nyári hónapokban a közlekedésünk műszakilag megfeleljen az elvárásoknak és biztonságosan tudjunk közlekedni – sorolta Kovács László, az Egererdő Zrt. Vasútüzem vezetője.

A járművek hatvan évesek, tehát fontos, hogy még nyáron is, folyamatosan ellenőrizzék azokat. Idén, várhatóan a szezon végén állami támogatásból felújítási munkálatokat végeznek a Mátravasútnál.

– A gyöngyösi és a Szalajkaházi vonalon lesz majd egy felújítás, egy nagyobb volumenű felújítás, ennek az előkészületei már folyamatban vannak – említette Kovács László.

Kovács László hozzátette: reményeik szerint a közeljövőben nem csak a vonalakon, hanem a mozdonyokon is várható felújítás.


Tovább az archívumra