Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Iskolaválasztás előtt

Iskolaválasztás előtt

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A következő hetekben nyílt napokon ismerkedhetnek az iskolaválasztás előtt állók a gyöngyösi általános iskolákkal. A város intézményeiben a szülők emelt óraszámú nyelvoktatást, táncművészeti és sporttagozatos osztályt is választhatnak gyermeküknek.

Még délután is gyerekzsivajtól hangos a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola udvara. Az intézmény a 2017/2018-as tanévben két elsős osztály indít, a tervek szerint 27 fővel. Az egyikben alapfokú táncművészeti, a másikban emelt szintű német nyelvoktatásban részesülhetnek a gyerekek. Az iskolában évek óta túljelentkezés van.

– Az iskolánk katolikus iskola, tehát elsősorban a keresztény katolikus értékeket próbáljuk meg a gyerekek felé is plántálni, illetve azoknak a szülőknek segítséget nyújtani, akik egyébként is háttérként ezt aposztrofálják, ezt adják a gyerekeiknek. Családias iskola vagyunk, nem félnek tőlünk a gyerekek és nem csak a kamera vonzza őket, tehát igazából a szeretet az, ami a legfontosabb az iskolánkban – magyarázta Kurucsai József, a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Általános Iskola igazgatója.

Az idén 50 éves Egressy Béni Általános Iskolában is körülbelül 50 elsős kezdheti meg szeptemberben a tanulmányait, egy kreatív, vagy egy angol kéttannyelvű osztályban. Az intézmény vezetője büszke rá, hogy használható nyelvtudással kerülnek ki tőlük 8.osztály végén a gyerekek.

– Lassan úgy néz ki, hogy már főiskolára is csak érvényes nyelvvizsgával rendelkező gyerekeket vesznek fel. A mi iskolánkban tavaly végzett az első kéttannyelvű osztály, mindenki eljutott az alapfokú nyelvvizsgáig, többen középfokú nyelvvizsgát is tettek és van olyan gyerek, aki még nincs 16 éves, de már a felsőfokú nyelvvizsgára készül. Ez rendkívül nagy lehetőség a gyerekeknek és a szülőknek – sorolta Lipkovics Gábor.

A gyöngyösi általános iskolák március végén és április elején nyílt napokkal várják az iskolaválasztás előtt álló családokat. A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola táncos osztályába jelentkező gyerekek alkalmassági vizsgája is még ebben a hónapban lesz. Április közepén pedig már a beiratkozásra érkeznek majd a gyerekek az alapfokú oktatási intézményekbe.


Tovább az archívumra