Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Iskolaválasztás előtt

Iskolaválasztás előtt

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A következő hetekben nyílt napokon ismerkedhetnek az iskolaválasztás előtt állók a gyöngyösi általános iskolákkal. A város intézményeiben a szülők emelt óraszámú nyelvoktatást, táncművészeti és sporttagozatos osztályt is választhatnak gyermeküknek.

Még délután is gyerekzsivajtól hangos a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola udvara. Az intézmény a 2017/2018-as tanévben két elsős osztály indít, a tervek szerint 27 fővel. Az egyikben alapfokú táncművészeti, a másikban emelt szintű német nyelvoktatásban részesülhetnek a gyerekek. Az iskolában évek óta túljelentkezés van.

– Az iskolánk katolikus iskola, tehát elsősorban a keresztény katolikus értékeket próbáljuk meg a gyerekek felé is plántálni, illetve azoknak a szülőknek segítséget nyújtani, akik egyébként is háttérként ezt aposztrofálják, ezt adják a gyerekeiknek. Családias iskola vagyunk, nem félnek tőlünk a gyerekek és nem csak a kamera vonzza őket, tehát igazából a szeretet az, ami a legfontosabb az iskolánkban – magyarázta Kurucsai József, a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Általános Iskola igazgatója.

Az idén 50 éves Egressy Béni Általános Iskolában is körülbelül 50 elsős kezdheti meg szeptemberben a tanulmányait, egy kreatív, vagy egy angol kéttannyelvű osztályban. Az intézmény vezetője büszke rá, hogy használható nyelvtudással kerülnek ki tőlük 8.osztály végén a gyerekek.

– Lassan úgy néz ki, hogy már főiskolára is csak érvényes nyelvvizsgával rendelkező gyerekeket vesznek fel. A mi iskolánkban tavaly végzett az első kéttannyelvű osztály, mindenki eljutott az alapfokú nyelvvizsgáig, többen középfokú nyelvvizsgát is tettek és van olyan gyerek, aki még nincs 16 éves, de már a felsőfokú nyelvvizsgára készül. Ez rendkívül nagy lehetőség a gyerekeknek és a szülőknek – sorolta Lipkovics Gábor.

A gyöngyösi általános iskolák március végén és április elején nyílt napokkal várják az iskolaválasztás előtt álló családokat. A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola táncos osztályába jelentkező gyerekek alkalmassági vizsgája is még ebben a hónapban lesz. Április közepén pedig már a beiratkozásra érkeznek majd a gyerekek az alapfokú oktatási intézményekbe.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:21
Reklám
09:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:53
Mesemondó - Pamela Dalton: A milliomos macska 5. rész
10:05
Reklám
10:08
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
10:21
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
10:34
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
11:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Zongoraavató hangverseny (részlet)
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nézőtér - kulturális magazin
19:06
Reklám
19:09
Oroszlánkölyök - dokumentumfilm
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Tel-Aviv
20:11
Reklám
20:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság