Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Bázisiskola

Bázisiskola

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Elnyerte az „Oktatási Hivatal Bázisintézménye” címet a Felsővárosi Általános Iskola. A pályázaton olyan intézmények vehettek részt, melyek az eddigi szakmai munkájukkal kimagaslóan teljesítettek, és olyan innovációkat valósítottak meg, amelyek segítették mind az iskola, mind a környezetében lévő intézmények fejlődését, emellett fontos volt a kompetenciamérés eredménye is. Heves megyében összesen 10 intézmény viselheti ezt a címet.

A testnevelés órák keretében, táncot is oktatnak a Felsővárosi Általános Iskolában. Az intézmény korábban elnyerte a mentoráló intézményi címet a jó gyakorlatok segítségével, most azonban még nagyobb megtiszteltetés érte őket – az Oktatási Hivatal Bázisintézménye lett a gyöngyösi iskola.

– A pályázat benyújtását azok az intézmények tehették meg, akik eddigi szakmai munkájukkal kimagaslóan teljesítettek, olyan innovációkat valósítottak meg folyamatosan, amelyek segítették mind az intézmény, esetlegesen a környezetében lévő intézmények fejlődését is. Jó gyakorlatokat állítottunk össze, több jó gyakorlattal rendelkezünk az évek folyamán – sorolta Horváth Zoltánné intézményvezető.

Az egri Pedagógiai Oktatási Központ Bázisintézményeként különböző feladatok várnak a pedagógusokra, mint például a műhelymunkák és hospitálások megszervezése, továbbképzések helyszínének biztosítása.

– A szakmai munkán túl további feltételnek is meg kellett felelnünk, például elkötelezett iskolavezetés, ez egy nagyon fontos dolog, hisz mi generáljuk ugye a folyamatokat, és utána a megvalósítás már nem a miénk, hanem egy közös tevékenység, meg kellett felelnünk az országos kompetenciamérés eredményeinek, országos átlagkörüli értékeknek kellett lenni több éven át – tette hozzá az igazgató.

Az intézményvezető szerint, ez az elismerés a további munkákhoz nagy lendületet ad majd, és a környező intézmények is profitálhatnak ebből, a fejlődés pedig nem áll meg – ez is a célja a bázisintézményi hálózatnak – jegyezte meg végül Horváth Zoltánné.


Tovább az archívumra