Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kétkulcsos adót szeretnének

Kétkulcsos adót szeretnének

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Fizessenek a gazdagok! címmel tartott sajtótájékoztatót legutóbb az MSZP Gyöngyösön. A párttagok elmondták: kormányra kerülésük esetén a tehetősebbeknek többet kell majd adózniuk, és nagyobb támogatást érdemelnének a kis és középvállalkozások, hogy magasabb bért adhassanak alkalmazottainak. Teleki László országgyűlési képviselő szerint a szegénységet nem lehet különválasztani a cigányság kérdésétől, a legnagyobb problémát pedig a foglalkoztatásban, az oktatásban és az egészségügyben látja.

Fizessenek a gazdagok! Sajtótájékoztatón beszélt az MSZP arról, hogy kormányra kerülésük esetén azokra, akik havonta legalább egymillió forintot keresnek, 10 milliós autóval közlekednek, és 100 millió forintos vagyonnal rendelkeznek, magasabb adót szabnának ki, akik pedig tehetség és kemény munka nélkül gazdagodtak meg, elszámoltatás után akár a vagyonukat is elkoboznák. Érsek Zsolt, a párt megyei elnöke szerint igazságot kell tenni az országban!

– Minimálbéren keresők is ugyanúgy egy kulcson fizetnek, mint a gazdagok, és mi mindenféleképpen szeretnénk, többkulcsos adót, minimum kétkulcsosat, ami azt jelenti, hogy a legalacsonyabb fizetések, a minimálbér, az adómentessé válna, és az egymillió forint fölötti összegek, pedig luxusadót kell, hogy fizessenek – sorolta.

Teleki László a párt országgyűlési képviselője elmondta: a szegénység kérdését nem lehet különválasztani a cigányság kérdésétől, és három területen látják a legnagyobb problémát, ami ezeket az embereket érinti. Egyike ezeknek az oktatás.

– Olyan fékeket tettek be az oktatási rendszerbe, amellyel csak a tehetős gyerekek, csak a gazdag gyerekek, a milliárdos gyerekek és a nagyon gazdag gyerekek tudnak eljutni egyetemre, főiskolára, mert nincs esélye másnak azzal a törvényi háttérrel, amit most megteremtettek, az oktatásban teljes reformot kell meghirdetnie a Magyar Szocialista Pártnak – vélekedett Teleki László, az MSZP országgyűlési képviselője.

Ezen kívül – azért, hogy a dolgozói szegénység lecsökkenjen, vagy megszűnjön, az országban -, visszaszorítanák a közmunkaprogramot, amely GDP-t amúgy sem termel, és helyzetbe hoznák magasabb támogatással a kis- és középvállalkozásokat. Több támogatott felnőtt szakképzést hirdetnének, és visszaállítanák a romák ösztöndíjrendszerét is. A harmadik terület, amelyen változtatnának, az egészségügy, hiszen a párt szerint a kórházak finanszírozása jelentősen csökkent, és ezzel a bérezéssel a kormány képtelen megállítani az orvosok, szakápolók kivándorlását az országból.


Tovább az archívumra