Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Olaszországról szakszerűen

Olaszországról szakszerűen

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

„Olaszországról szakszerűen” – ezzel a címmel tartottak ismeretterjesztő előadást az AFS Jászság-Mátra Körzet képviselői a Kolping Házban. Az olasz kultúráról, a sztereotípiákról, a jellegzetes ételekről és szokásokról 2 fiatal cserediák mesélt a jelenlévőknek. A kezdeményezést azzal a céllal hívták életre, hogy minél többet, minél közelebbről megtudhassanak bizonyos kultúrákról az érdeklődők. A programsorozat következő állomása áprilisban várható, amelynek tárgya Japán lesz.

Pizza, kávé, gesztusok, Dante Alighieri – hogy mi bennük a közös? Természetesen Olaszország. Egyebek mellett a kultúráról, a híres olasz költőkről, a sztereotípiákról, és a földrajzi elhelyezkedésről is hallhattak két olasz cserediák jóvoltából, azok az érdeklődők, akik ellátogattak a hétvégén a Kolping Házba

– Igazából az ötlet onnan jött, hogy ugye mi szeretnénk bemutatni a különböző országok kultúráját, erre itt vannak a cserediákjaink, ők is szeretnék megosztani a saját országukkal kapcsolatos ismereteket, és ezt kicsit szeretnénk testközelből. Ugye volt már, hogy többször, hogy kint voltunk fesztiválon, nagyobb rendezvényen, de szerettük volna kicsit így lebontani egy ilyen kisebb, megfoghatóbb rendezvénnyé, és ezzel kapcsolatban ugye beszéltünk a Kolpinggal és ők nagyon készségesen fogadták ezt a programot – magyarázta Horváth Kristóf, körzetelnök-helyettes.

Sofia Gandolfi és Fabio Liotta 7 hónappal ezelőtt érkezett hazánkba, ez idő alatt nagyon jól megtanulták a magyar nyelvet, ezért is gondolták, hogy prezentációt tartanak hazájukról.

Sofia, a Berze Nagy János Gimnázium tanulója, ő kifejezettem azért érkezett Gyöngyösre, hogy megtanulja a nyelvünket, annak ellenére, hogy nehéz – mondja.

Arra a kérdésre, hogy mi a kedvenc magyar étele Fabionak, egyértelmű válasz érkezett: a pörkölt. A fiatal szintén nagyon jól érzi itt magát, és ez az előadásán is tükröződött.

A cserediákok felsőfokú magyar nyelvvizsgát szeretnének tenni a hátralévő időben, nyár végén azonban hazautaznak Olaszországba.

Hasonló jellegű ismeretterjesztő előadás minden hónapban lesz egyszer, nyár közepéig. Áprilisban várhatóan Japánt ismerhetik meg közelebbről az érdeklődők.


Tovább az archívumra