Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Blogtúra

Blogtúra

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Tavaszi túrára invitálta a kisgyermekes családokat az Apró Lépések Egyesület. Mivel a program egyik célja az autisták integrálásának segítése volt, nem csak olyan családok vehettek részt az erdei sétán, akik valamilyen módon érintettek ebben az állapotban.

Blogtúra néven hirdette meg idei első tavaszi erdőjáró programját az Apró Lépések Egyesület. Az ilyen jellegű megmozdulások egyik célja az, hogy olyan közösséget kovácsoljon az autizmusban érintett családokból, ahol meg lehet egymással osztani a hétköznapokban tapasztalt örömöket és meg lehet beszélni a problémákat is.

A túrát talán a gyerekek várták a legjobban.

Egy másik célt is kitűzött magának az egyesület. Ez pedig az autisták társadalomba történő integrációja.

– A célunk az volt, hogy kimozdítsuk az autizmussal élő gyerekeket és szüleiket, tehát egy közösségi eseményt hozzunk létre, valamint nyissunk a társadalom felé, tehát ez egy nyitott, integrált rendezvény, sokszor jönnek olyan családok is, akiknek semmi közük nincs az autizmushoz, de mégis szeretnének egyet túrázni, vagy megismerkedni velünk – mondta Keresztesi Koppány, az Apró Lépések Egyesület elnöke.

A Blogtúrák soha nem a nagy távok teljesítését tűzik ki célul. Hétvégén 4 kilométert tettek meg a családok, akik Mátraházáról Sástóra sétáltak le.


Tovább az archívumra