Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Ifjú fuvolisták

Ifjú fuvolisták

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Kilencedik alkalommal rendezett fuvolaversenyt a Pátzay János Katolikus Zeneiskola a Heves és Nógrád megyei zeneiskolák tanulói részére. A 4 korcsoportban lezajlott megmérettetésre 33 növendék nevezett be. Gyöngyösről nyolcan álltak a zsűri, illetve a közönség elé és rendkívül jól szerepeltek. 4 első és 2 második helyezéssel zárták a napot.

Gyöngyösön nagy hagyománya van a fuvolaoktatásnak. Ennek elismerése az a tény, hogy már 9. alkalommal az itteni zeneiskola adhat helyt a pásztóiakkal kibővített megyei fuvolaversenynek. A 9 és 17 év közötti gyerekek saját korosztályuk legtehetségesebb növendékei, de csak egy részük b tagozatos, azaz zenei pályára készülő, a hangszerét emelt szinten tanuló fuvolista. A szervezők törekedtek arra, hogy minél több sikerélménye legyen a fiataloknak.

Emellett mindenki megmutatta a szabadon választható művével, hogy hol is tart. Hiszen a cél a jövőre megrendezendő országos versenyre való minél jobb felkészülés. A hatodikos Hegedűs Liliána nem először vesz részt ilyen versenyen.

Tényleg sikerült, mint ahogy rajta kívül még 3 gyöngyösi fuvolista ért el első helyezést. A tehetségekre fontos odafigyelnünk – mondja Romos Zsolt fuvolaművész, a zsűri elnöke – de legalább ennyire fontos, hogy azok is megmaradjanak a zene számára, akikből nem lesz művész.

A zsűri elnöke szerint helyesebb inkább fuvolás találkozóknak tekinteni ezeket a versenyeket, ahol mind a diákok, mind a felkészítő tanárok tapasztalatot cserélhetnek. A lényeg, hogy mindenki valamiféle sikerélménnyel térjen ezekről haza.


Tovább az archívumra