Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Rákóczi „unokái”

Rákóczi „unokái”

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Több mint 60 elsős diákot fogadott Rákóczi unokájává a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Általános Iskola ünnepélyes keretek között. A hagyomány 23 éve él az intézményben, mellyel a közösséghez tartozás fontosságát erősítik. Ezen a napon minden róluk szól, ilyenkor a nagyobbaktól megkapják a szimbolikus nemzeti színű szalagot és Rákóczi túróst is fogyaszthatnak.

A hagyományokhoz híven idén is az intézményvezető saját versével nyitotta meg az elsős diákok avatási ünnepségét. II. Rákóczi Ferenc 1676. március 27-én született – erre a jeles eseményre emlékeznek minden évben ünnepélyes keretek között a rákóczis diákok.

A köszöntőt követően közös imádsággal folytatódott az ünnepség.

Kurucsai József igazgató elmondta: az esemény célja, hogy még inkább összekovácsolja az iskolai közösséget.

– Az elsődleges célja az, hogy egy közösséghez tartozzanak a gyerekek és ezt éreztessük is velük, tehát nem csak azt, hogy beérkezett az iskolába, beiratkozott és jár a matekórára, magyar órára és ettől lesz ő igazi rákóczis, hanem, hogy adunk nekik egy olyan különleges élményt ezen a mai napon, amikor minden róluk szól, minden körülöttük forog – fogalmazott.

Az avatás során, fogadalmat is tesznek az elsős diákok.

Majd ezt követően a felső tagozatosok egy-egy szalagot kötöttek a frissen avatott tanulók nyakába.

A 60 elsős diákot ettől a naptól fogva hivatalosan is Rákóczi unokájává fogadták. Ők már néhány hónapja az intézmény tagjai, és nagyon szeretnek ebbe az iskolába járni.

Az ünnepség végén, a hagyományőrzés jegyében, Rákóczi-túróssal vendégelték meg az első osztályos tanulókat.


Tovább az archívumra