Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Idén már 240 esetben ítéltek meg iskolakezdési támogatást gyöngyösi rászoruló családok részére

Idén már 240 esetben ítéltek meg iskolakezdési támogatást gyöngyösi rászoruló családok részére

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A beiskolázás több tízezer forintos költségének enyhítésére szeptember végéig még be lehet nyújtani a kérelmeket.

Iskolatáska, füzetek, tanszerek. Csak néhány azok közül, amiket minden iskolás gyermeknek be kell szereznie. Bár a tankönyvek ára idén várhatóa nem változik, egy diák beiskolázása így is több tízezer forintba kerül. A beiskolázáshoz az önkormányzat segítséget nyújt a rászoruló családok részére.

A kormány közel 7 milliárd forinttal támogatja a tankönyveket. A kérelmeket szeptember 30-ig lehet benyújtani az önkormányzatokhoz, Gyöngyösön már közel 240 támogatást ítéltek meg, amely egy évben egyszer nyújtható, összege pedig 5700 forint. Az, hogy egy család jogosult-e a támogatásra, az egy főre eső jövedelem nagyságától függ.

A tanévkezdés mellett a családok gyermekétkeztetési támogatást is igényelhetnek. Ennek mértéke rászorultságtól függően 100 és 50 százalék lehet, amit az önkormányzat is kiegészíthet. A gyerekek idén először óvodáztatási támogatást is kaphatnak, amely a halmozottan hátrányos helyzetű családban felnövő gyerekeknek teremt lehetőséget arra, hogy minél hamarabb óvodába kerüljenek.

Pifkó Tamás


Az Aktuális napi hírei (2009-08-13 )

Tovább az archívumra