Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Közel harminc tagja van a nemrégiben megalakult turisztikai egyesületnek, amely a mátrai szabadidős programok fellendítésére szövetkezett.

Közel harminc tagja van a nemrégiben megalakult turisztikai egyesületnek, amely a mátrai szabadidős programok fellendítésére szövetkezett.

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ebből lesz hamarosan helyi turisztikai desztinációs menedzsment, ha sikerrel jár beadott pályázatuk.

Más célja, más szerepe van a turisztikai desztinációs menedzsmentnek, mint az eddigi civil szerveződéseknek – vélik az alapítók. Az önkormányzat azt szeretné, ha a turizmust érintő kérdésben a területet valóban működtető tagok döntenének – jelezte Dr. Végh Attila alpolgármester az alakuló ülésen nemrég. Elnökké Kósa Lászlót választották, aki úgy véli: nem feltétlenül nagy szenzációkkal és milliárdos csúcsfejlesztésekkel kell operálnia a mátrai turisztikai kínálatnak.

A csatlakozó települések felé befizetett idegenforgalmi adó húsz százalékát használhatják fel az egyesületben, ez Gyöngyös esetében jelenleg mintegy 16 millió forint. Az egyesület működteti majd a Tourinform irodát is, és mint Kósa László elmondta: időben jelzik az önkormányzatnak, milyen fejlesztésekre lenne a legnagyobb szüksége a turizmusnak.

A szervezet mintegy harminc taggal bír, de bárki szabadon beléphet. Céljuk, hogy térségszinten komplett szabadidős lehetőségeket kínáljanak a látogatóknak – ahogy az külföldön teljesen természetes.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2009-08-13 )

Tovább az archívumra