Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Augusztusban van az anyatej világnapja

Augusztusban van az anyatej világnapja

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ilyenkor köszönetet mondanak azoknak az édesanyáknak, akik lehetővé teszik, hogy néhány olyan gyermek is megfelelő táplálékhoz jusson, akiknek erre nincs lehetőségük.

Az anyatejjel táplált kisbabák sokkal erősebbek és egészségesebbek, mint a tápszerrel vagy tehéntejjel táplált társaik. Az anyatejben található tápanyagok számos betegséget szűrhetnek ki. Elkerülhető lehet például a cukorbetegség, vagy allergiás tünetetek megjelenése.

Gyöngyösön 43 éve működik anyatejgyűjtő állomás. Azok a felesleges tejjel rendelkező édesanyák adhatják le itt tejüket, akik nem dohányoznak, nem kávéznak nagy mértékben és nem drogoznak. Szűrő vizsgálatokkal állapítják meg kik azok, akik erre megfelelnek.

Így megtudhatja a kismama is, hogy van-e rejtett betegsége. A gyermekorvos írja fel: kinek van szüksége plusz anyatejre. Ez nagyon nagy segítség azoknak a koraszülött vagy fejlődési rendellenességgel született babáknak is, akiknek anyukája nem rendelkezik megfelelő mennyiségű tejjel. A tejet minden nap 6-10 óráig lehet leadni, és 6-12 óráig lehet elvinniük a rászoruló anyukáknak.

Dely Martina


Az Aktuális napi hírei (2009-08-13 )

Tovább az archívumra