Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Pótfelvételi

Pótfelvételi

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ma éjfélig van lehetőség leadni a pótfelvételi jelentkezéseket a felsőoktatási intézményekbe. Akiket nem vettek fel, illetve akik nem jelentkeztek eddig még sehova, már csak költségtérítéses szakokat jelölhetnek meg.

Már csak pár óráig, ma éjfélig lehet jelentkezni a felsőoktatási intézményekbe. A pótfelvételire meghosszabbított nyitva tartással készül az Oktatási Hivatal. Ma este 8 óráig lehet személyesen és telefonon keresni az ügyintézőket.

– Az Oktatási Hivatal felvi.hu oldalán van most már a jelentkezés, tehát a papír alapú jelentkezés most már teljesen megszűnt. Ennek köszönhetően kitolódott az idő és nem kell a postához alkalmazkodni. Nagyon fontos, hogy pótfelvételiben most már csak 1 intézmény 1 szakja jelölhető meg. Azok jelentkezhetnek, akik már jelentkeznek a normál felvételi eljárásban de nem nyertek felvételt, illetve azok, akik nem is jelentkeztek felvételi eljárásra – sorolta dr. Bujdosó Zoltán, az Eszterházi Károly Egyetem rektorhelyettese.

A pótfelvételin valamennyi, a felsőoktatási intézmények által meghirdetett szakra lehet jelentkezni, ám már csak költségtérítéses formában. Fontos észben tartani, hogy a jelentkezés nem ér véget a bizonyítványok feltöltésével és a szak kiválasztásával.

– Fontos információ, hogy a felvételi menete az a hitelesítéssel ér véget. Tehát azzal, hogy kitöltöttük a jelentkezési lapot, és a dokumentumainkat, még nincs vége. Hitelesíteni kell, ez kétféleképpen történhet. Ügyfélkapun, vagy nyomtatott formában – tette hozzá.

Ez utóbbi esetben ki kell nyomtatni és postán kell elküldeni az Oktatási Hivatalnak. A pótfelvételi eljárásban résztvevőknek nem kell sokat várniuk az eredményre. A ponthatárokat augusztus 25-én hirdetik ki.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nemzetiségi magazin - ismétlés
14:58
Vidróczki gála 2019 - Mátraaljai Néptánc és Hagyományőrző Egyesület - Domaházi táncok
15:03
Városháza – Jászárokszállás magazinja - ismétlés
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Tóth Boglárka és Sárközi Ágnes koncert
16:04
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:35
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
Wilson's Promontory Nemzeti Park - természetfilm
19:08
Reklám
19:11
Moziklip - mozi magazin - ismétlés
19:22
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból – ismétlés
19:33
Nézőtér - kulturális magazin - ismétlés
20:03
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság