Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Sástói vigadalom

Sástói vigadalom

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ízletes ételek és színes programok várták azokat, akik idén is ellátogattak a Sástói Vigadalomra. A Mátra Jövője Turisztikai Egyesület év elején Fogadj örökbe egy hegyet! mottóval felhívást intézett magánszemélyekhez és vállalkozókhoz. A Sástói Vigadalom keretein belül sor került két újabb örökbefogadói oklevél átadására is.

Kézműves termékek, mézeskalács készítés, bemutatók. Színes programok és finom ételekkel várták az ország legmagasabb mesterséges tavához ellátogatókat a Sástói Vigadalom szervezői. A programot 2014-ben szervezték meg először, azóta pedig hagyománnyá vált.

– Úgy gondoltuk, hogy ezzel a rendezvénnyel mi is hozzáteszünk ahhoz, hogy ráirányítsuk a figyelmet a megújult Sástóra, a gyönyörű környezetre és az itteni szolgáltatásokra – mondta Keszthelyi László, a Sástó Étterem vezetője.

Az esemény keretében sor került a Mátra Jövője Turisztikai Egyesület hegy örökbefogadási ceremóniájára is. Sástón a ZOOM Egyesület és a Bene Íjászai vehették át az oklevelet.

– Legyen az egy túraútvonal, egy várrom, egy forrás, egy patak, mindazok, akik ismerik és szeretik ezt a környéket, azok évente néhány alkalommal elmennek oda, túrát szerveznek, szemétszedő akciót szerveznek, megnézik, milyen állapotban van az adott hely és ha szükséges, akkor jelzik felénk, amit mi továbbítunk az Egererdő felé. Tehát ez volt az alapvető cél, hogy egy kicsit óvjuk a környezetünket, tegyük élhetőbbé és megőrizhetőbbé a Mátrát – fogalmazott Kápolnai-Nagy Ágnes, a Mátra Jövője Turisztikai Egyesület elnöke.

A ZOOM Egyesület a Dobogó-hegyet és az ott található Kozmáry kilátót fogadta örökbe. A tagok döntésükkel az aktív életmódra és környezetünk védelmére is szeretnék felhívni a figyelmet.

– A mozgás az mindenki életébe kell ahhoz, hogy egészséges legyen. Ha túlsúlyos, ha vékony, ha fiatal, ha öreg. Úgyhogy mindenkit buzdítanék arra, hogy hajrá, gyerünk ki a szabadba, ennek van itt most az ideje. A másik pedig a környezetvédelem. Tulajdonképpen ez a hegy örökbefogadás azt jelenti, hogy mi többször túrázunk arra – amúgy is szoktunk túrázni. Amikor látunk ott szemetet, akkor viszünk magunkkal nejlonzacskót és felvesszük – sorolta dr. Mangó Gabriella, az egyesület tagja.

Idén közel 30 mátrai helyszín gondozásáért vállaltak felelősséget egyesületek, közösségek, magánszemélyek. A Sástói Vigadalomra ellátogatók vezetett túrák keretein belül ismerkedhettek meg két örökbefogadott helyszínnel, az Eremény tetővel és a Kozmáry kilátóval.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nemzetiségi magazin - ismétlés
14:58
Vidróczki gála 2019 - Mátraaljai Néptánc és Hagyományőrző Egyesület - Domaházi táncok
15:03
Városháza – Jászárokszállás magazinja - ismétlés
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Tóth Boglárka és Sárközi Ágnes koncert
16:04
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:35
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
Wilson's Promontory Nemzeti Park - természetfilm
19:08
Reklám
19:11
Moziklip - mozi magazin - ismétlés
19:22
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból – ismétlés
19:33
Nézőtér - kulturális magazin - ismétlés
20:03
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság