Műszaki hiba

Kedves nézőink! Műszaki hiba miatt a Digi hálózatán nem érhető el a adásunk. A hibát várhatóan 2019-06-18-án délelőtt elhárítják.

Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kincsesbarlang 2

Kincsesbarlang 2

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

„Kincsesbarlang 2” névvel újabb szociális adománybolt nyílt Gyöngyösön, a Koháry úton. Az ALMAVIRÁG ÖSSZEFOGÁS, Értékteremtő Kereskedelmi Szociális Szövetkezetnek nemrégiben be kellett zárniuk egy másik üzletüket, most azonban egy forgalmas helyen igyekeznek jót tenni másokkal. A szervezet a jövőben egy hasonló alapon működő bútorboltot is szeretne nyitni majd.

„Akár adsz, akár veszel, mindenképpen jót teszel.” – ez a jelmondata és a hitvallása az Almavirág Értékteremtő Szövetkezetnek. Ebben a szellemben hozták létre legújabb szociális boltjukat, mellyel a rászorulókon szeretnének segíteni a későbbiekben is.

– Talán itt meg fognak tudn, találni minket és tudunk majd nekik is segíteni. Azoknak az embereknek, akik itt vannak Gyöngyösön és még nem ismertek annyira, hogy most ide berendezkedjenek, lehet, hogy használt dolgokat szeretnének venni, itt könyvektől kezdve a különböző étkészleteken keresztül minden mást is meg lehet vásárolni a ruhákon kívül. Én azt gondolom, hogy ilyen szempontból igény lesz a munkánkra, igény lesz arra, amit mi csinálunk – fogalmazott Liszkainé Aradi Mária, az ALMAVIRÁG ÖSSZEFOGÁS, Értékteremtő Kereskedelmi Szociális Szövetkezet alapíója.

Hiesz György polgármester az ünnepélyes megnyitón hangsúlyozta: fontos, hogy a tudatos adományozást, az adományozási kultúrát fejlesszék itt Gyöngyösön is.

– Ráébreszti az embereket, hogy amit otthon gyűjtünk, minden évben a legújabb divat szerint vásárolunk és még használható, jó minőségű – más nagyon szívesen használná. Évekig gyűjtjük, moly rágja, összepenészedik – majd akkor visszük el. Szerintem előbb kell otthon szortírozni és sok-sok szerencsétlen vagy kevésbé szerencsés sorsú embernek tudnak segíteni – magyarázta.

Liszkainé Aradi Mária elmondta: reményeik szerint a jövőben más jellegű adományboltot is tudnak nyitni.

– Ami még benne van a terveinkben, egy olyan kincsesbarlangot nyitni, ami kifejezetten bútorok szociális adományboltja lenne, szeretnénk közösségi tereket létrehozni, közösségi terekhez épületet speciális módon berendezni – sorolta.

Mindemellett értékteremtő rendezvényeket is szeretnének majd tartani. Összesen már 29 tagja van a szövetkezetnek, és 7 alkalmazottat tudnak foglalkoztatni.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:21
Reklám
09:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:54
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2018. – Nyitógála - Tahiti
10:03
Reklám
10:06
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
10:20
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
10:33
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
11:03
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
10 perc - beszélgetés a világról, a városról, az emberekről...
18:14
Zeneiskolások előadása - Farkas Brigitta - Grecsanyinoff: Tréfacsináló
18:16
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:08
Kápolnapuszta - Bivalyrezervátum - dokumentumfilm
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Kilátó - megyei magazin
20:12
Reklám
20:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság