Műszaki hiba

Kedves nézőink! Műszaki hiba miatt a Digi hálózatán nem érhető el a adásunk. A hibát várhatóan 2019-06-18-án délelőtt elhárítják.

Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Keresztény bál

Keresztény bál

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Megtartották Gyöngyösön a hamvazószerda előtti utolsó farsangi mulatságot. A Kolping Házban megrendezett telt házas keresztény bálon csaknem kétszázan vettek részt. Az ökumenikus farsangra minden felekezet tagját várták a rendezők, a tombolából befolyt összeget pedig ezúttal a gyöngyösi Caritas csoportoknak ajánlották fel.

A nagyböjt előtti időszak utolsó hétvégéjén rendezték az egyik legnépszerűbb farsangi mulatságot, a keresztény bált, ami mint mindig, most is ökumenikus volt. A Kolping Család elnöke szerint a rendezvény a közösségről és a jókedvről szól.

– Nekünk ez először is egy hagyomány, most már 14. alkalommal tartjuk meg ezt a bált és tulajdonképpen az idei Kolping Akadémiai előadássorozat is arról szólt, hogy mit jelent kereszténynek lenni. Hát ezt a vidámságot, ezt az összetartó szeretetközösséget jelenti többek között és tulajdonképpen ez a közösség annyira várja ezt a bált, hogy idén sem, úgy mint tavaly sem, meg sem hirdettük. Még mielőtt tudtam volna pontosan, hogy mikor lesz, már betelt a létszám – mondta László Ferenc, a Kolping Család elnöke.

A bált Posztós Erik alsóvárosi plébános nyitotta meg, aki szerint a keresztény ember számára a farsangi időszak arról szól, hogy érezzük magunkat jól és igényesen tudjunk szórakozni, köszöntőjét pedig egy vicces történettel kezdte.

– Javítom a dolgozatokat és látom azt, hogy az egyik fiú azt írja, hogy példabeszéd a kovácsról. Hú mondom ez igen, nem hallottam ilyet még életemben kovácsról. Biztos valamilyen apokrif evangéliumról szó. Elkezdem olvasni, hogy veszi az asszony a véka lisztet és belekeveri a kovácsot – mesélte.

A zsúfolásig megtelt Kolping Házba még a tavalyitól is többen – közel kétszázan – érkeztek, a vendégkörről pedig el lehet mondani, hogy összeszokott társaság, hiszen a legtöbben visszajáró vendégek a keresztény bálon.

A bál résztvevői és a szervezők nem csak a jókedvről gondoskodtak, hanem a tombolából befolyt összeggel adakoztak is. A mintegy félmillió forintnyi adománnyal a gyöngyösi Caritas csoportok munkáját segítik az idei évben. A mai nappal véget ér a farsang. Holnap hamvazószerdával kezdetét veszi a negyven napos a nagyböjti időszak.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:21
Reklám
09:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:54
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2018. – Nyitógála - Tahiti
10:03
Reklám
10:06
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
10:20
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
10:33
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
11:03
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
10 perc - beszélgetés a világról, a városról, az emberekről...
18:14
Zeneiskolások előadása - Farkas Brigitta - Grecsanyinoff: Tréfacsináló
18:16
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:08
Kápolnapuszta - Bivalyrezervátum - dokumentumfilm
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Kilátó - megyei magazin
20:12
Reklám
20:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság