Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Szakmai nap

Szakmai nap

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Első ízben tartottak viszonteladói és szakmai napot az Egererdő Zrt. Mátraparketta gyárában. A kezdeményezés célja az volt, hogy minél több információt tudjanak adni az itt készülő termékekről, valamint hogy bemutassák az új technológiákat. A cégnél folyamatosan modernizálnak és automatizálják az egyes munkafolyamatokat, továbbá új gépeket vásároltak az elmúlt időszakban.

Ugyan az EGERERDŐ Zrt. része a Mátraparkett közel 50 éve, ám manapság a termékeik alapanyagát nem tudják csak erről a területről beszerezni. Az itt feldolgozott alapanyagok teljes egészében Magyarországról származnak –mondta a mai szakmai napon Trombitás Zoltán igazgató, aki kiemelte: folyamatosan modernizálnak és automatizálják az egyes munkafolyamatokat.

– Egy-két olyan gépet építettünk be az elmúlt időszakban, ami nagyfokú teljesítménynövekedést eredményezett a termékeinknél, ezt fogjuk látni majd. Van egy automatikus görcskijavító berendezésünk, amit túlzás nélkül mondhatok, hogy a mai vezető technológia, amit itt meg tudtunk valósítani a parkettagyárban, illetve vásároltunk új présgépet, új táblásító gépeket. Ezeknek a gépeknek a beállításával tulajdonképpen nagyon nagyfokúan tudtuk növelni a hatékonyságot és a kibocsájtott négyzetmétert is – magyarázta.

Fontosnak tartják erdeik védelmét, ezért gondoskodnak a kivágott erdők folyamatos utánpótlásáról, a szigorú erdészeti törvények betartásával biztosítják, hogy nyersanyagaik ellenőrzött területekről származzanak – hangsúlyozta Dr. Jung László, vezérigazgató.

– Egy ilyen üzem fenntartása egy olyan kihívást is jelent, hogy nem csak ma kell azt a faanyagot biztosítani a gyárak részére, és nem csak ennek, hanem másnak is – az ország legkülönbözőbb területére szállítjuk, meg külföldre is a faalapanyagot – hogy mindig arra számítani lehessen – hangsúlyozta.

A természetes életkörnyezetet egyre inkább előtérbe helyezik az emberek, így egyre többen döntenek a parketta mellett, más padlóburkolattal ellentétben – derült ki a szakmai napon.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:21
Reklám
09:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:53
William Ricketts emlékhelye - dokumentumfilm
10:06
Reklám
10:08
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
10:34
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
11:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Mese - Sün Balázs
18:07
Ízelítő - Különkiadás
18:15
Molnár Dániel - Az otthon ott van
18:18
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nézőtér - kulturális magazin
19:06
Reklám
19:08
Őslovak leszármazottja a Hucul - dokumentumfilm
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Kilátó - megyei magazin
20:12
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság