Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Szakmai nap

Szakmai nap

Első ízben tartottak viszonteladói és szakmai napot az Egererdő Zrt. Mátraparketta gyárában. A kezdeményezés célja az volt, hogy minél több információt tudjanak adni az itt készülő termékekről, valamint hogy bemutassák az új technológiákat. A cégnél folyamatosan modernizálnak és automatizálják az egyes munkafolyamatokat, továbbá új gépeket vásároltak az elmúlt időszakban.

Ugyan az EGERERDŐ Zrt. része a Mátraparkett közel 50 éve, ám manapság a termékeik alapanyagát nem tudják csak erről a területről beszerezni. Az itt feldolgozott alapanyagok teljes egészében Magyarországról származnak –mondta a mai szakmai napon Trombitás Zoltán igazgató, aki kiemelte: folyamatosan modernizálnak és automatizálják az egyes munkafolyamatokat.

– Egy-két olyan gépet építettünk be az elmúlt időszakban, ami nagyfokú teljesítménynövekedést eredményezett a termékeinknél, ezt fogjuk látni majd. Van egy automatikus görcskijavító berendezésünk, amit túlzás nélkül mondhatok, hogy a mai vezető technológia, amit itt meg tudtunk valósítani a parkettagyárban, illetve vásároltunk új présgépet, új táblásító gépeket. Ezeknek a gépeknek a beállításával tulajdonképpen nagyon nagyfokúan tudtuk növelni a hatékonyságot és a kibocsájtott négyzetmétert is – magyarázta.

Fontosnak tartják erdeik védelmét, ezért gondoskodnak a kivágott erdők folyamatos utánpótlásáról, a szigorú erdészeti törvények betartásával biztosítják, hogy nyersanyagaik ellenőrzött területekről származzanak – hangsúlyozta Dr. Jung László, vezérigazgató.

– Egy ilyen üzem fenntartása egy olyan kihívást is jelent, hogy nem csak ma kell azt a faanyagot biztosítani a gyárak részére, és nem csak ennek, hanem másnak is – az ország legkülönbözőbb területére szállítjuk, meg külföldre is a faalapanyagot – hogy mindig arra számítani lehessen – hangsúlyozta.

A természetes életkörnyezetet egyre inkább előtérbe helyezik az emberek, így egyre többen döntenek a parketta mellett, más padlóburkolattal ellentétben – derült ki a szakmai napon.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:21
Reklám
09:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:54
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2018. – Nyitógála - USA
10:03
Reklám
10:06
Moziklip - mozi magazin - ismétlés
10:20
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból – ismétlés
10:33
Nézőtér - kulturális magazin - ismétlés
11:03
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:16
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:08
Kápolnapuszta - Bivalyrezervátum - dokumentumfilm
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Kilátó - megyei magazin
20:12
Reklám
20:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság