Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Népszerű a diákmunka

Népszerű a diákmunka

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Idén is várja a diákokat nyári munkára az önkormányzat. A nappali tagozatos tanulóknak főként adminisztratív feladatokat biztosítanak, amivel egy hónap alatt több mint 70 ezer forintot is megkereshetnek a dolgozni vágyó fiatalok. A lehetőség népszerű, hiszen már most betelt a létszám, az önkormányzat azonban továbbra is várja a jelentkezőket.

Népszerű az önkormányzat által meghirdetett diákmunka a fiatalok körében. Hat-, vagy négyórás munkakörben egy hónapot dolgozhatnak a fiatalok. A program június 20-án indul, de már most betelt a 20 fős létszám, jelentkezni azonban továbbra is lehet, tudtuk meg dr. Lakatos Rozáliától.

– Sok diák tud már erről a programról, akik évekkel ezelőtt is itt voltak, így már áprilisban elkezdődött a jelentkezés és már most 5-6 fővel több van, mint akit be tudunk majd fogadni. Viszont nyugodtan lehet még jelentkezni, hiszen szokott mindig változás lenni, akár a mi részünkről, akár a jelentkező diákok részéről – közölte dr. Lakatos Rozália nemzetiségi referens.

A munkára 16 és 25 év közötti nappali tagozatos diákok jelentkezhetnek. Közülük sok a visszatérő fiatal, akik főként adminisztratív feladatokat látnak majd el, de terepre is mehetnek – tette hozzá dr. Lakatos Rozália.

– A különböző igazgatóságon az okiratokat kell rendezni. Van olyan igazgatóság, ahol kinti terepmunka is van. Főképp a Városrendészet és Városüzemeltetési Igazgatóságon. Itt fotózgatni kell, esetleg adatokat tárolni Excelben, fénymásolás, szkennelés – sorolta.

A nyári diákmunkával az önkormányzatnak az is a célja, hogy a fiatalok betekinthessenek a közigazgatás életébe. A szakképzettséget nem igénylő napi hatórás munkával több mint hetvenezer forintot is megkereshetnek a diákok.


Tovább az archívumra