Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Az év végén az árvíz fenyegette a Tarna vidékét

Az év végén az árvíz fenyegette a Tarna vidékét

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A vízügyi szakemberek 30 millió forintot költöttek a védekezési munkákra. 20 millió forintért egy fontos védművet is megjavítottak Tarnazsadánynál, elkerülendő egy nagyobb vészhelyzetet.

Dolgoznak a vízügyesek: hatméteres fémrudakat ver le a Tarnóca-patak mellé az ipari kalapács, így biztosítható Tarnazsadány biztonsága azután, hogy a környéken levonult ár megrongált egy csőzsilipet. A töltés is megsüllyedt, és ugyan nem volt közvetlen veszély, mert gyorsan levonult az ár, a következőkben azonban könnyen áttörhetett volna a víz.

Csak a Tarna térségében az elmúlt hetekben 30 millió forintot költöttek a védekezésre, ebből a csőzsilip helyreállítása magában kitesz húszmilliót. A vízügynek nagyon sokba kerül a fémlopások-rongálások utáni helyreállítás is – az elmúlt tíz évben Észak-Magyarországon 80 millió forint értékben kellett pótolni az eszközöket.

Néhány tízezer forintnyi haszon reményében több tízmilliós vagyonok kerülhetnek veszélybe akkor, ha jön az árvíz, és nincsenek rendben a védművek – figyelmeztetett Csont Csaba.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2010-01-04 )

Tovább az archívumra