Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Folytatódik

Folytatódik

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Elkezdődtek az útfelújítási munkálatok városszerte ma délelőtt. Az első szakaszban a Verseny úti épületegyüttes előtti szerviz utat aszfaltozták le, de megvalósul egyebek mellett hamarosan a Brassói, valamint a Felsőhíd utca Búvó-Verő utca közötti szakasz felújítása is. A beruházás összértéke mintegy 36 millió forint.

Előkészítő munkákat végeznek a szakemberek a Verseny úti épületegyüttes előtti szerviz úton. Itt ma délután már az aszfaltozás is elkezdődött. A városban a járdafelújítások és parkoló építések mellett, most az útfelújítások is elkezdődtek.

– Megvalósul majd a Brassói utca felújítása, a Felsőhíd utca felújítása a Búvó-Verő utca közötti szakaszon. Akkor a Kinizsi tér melletti út felújítása a Diófa és Szív utca közötti szakaszán. Megvalósul még a Róbert Károly út felújítása a Pesti út és a Toronyház közötti szakaszon, itt meg kell jegyezni, hogy még az akadálymentesítés megvalósul. Minden egyes helyen szegélyjavítások, burkolatalap-megerősítések, padkázások fognak sorra kerülni – mondta el Molnár József, Beruházási Főelőadó.

Továbbá hengerelés után 4 cm vastag aszfaltburkolatot kap az összes említett útszakasz. Az Epreskert úton pedig, az óvoda és a Virág utca közötti szakaszon útszélesítésre is szükség lesz – tette hozzá a beruházási főelőadó.

– Óvoda felőli oldalon, ott egy fél méteres útszélesítés fog megvalósulni, szegélyépítéssel. A kivitelező az Andezit Kft., a beruházás összértéke az bruttó 36 millió forint. Mint ahogy látható, elkezdődtek, és akkor jövő héten folytatódnak tovább az előkészületi munkák – tette hozzá Molnár József.

Tervek szerint november első hetére elkészülnek a munkálatokkal – emelte ki Molnár József, aki hozzátette: a Verseny utcában ezzel párhuzamosan 14 férőhelyes gyeprácsos parkoló épül.

A Jószerencsét úton pedig mára elkészült a felújított járdaszakasz is.


Tovább az archívumra