Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Híd a jövőbe

Híd a jövőbe

Új területtel bővült az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campusának Tudományos Diákköri Rendezvénysorozata. Az intézmény első alkalommal kínál lehetőséget középiskolás tanulóknak is arra, hogy tanáraik irányításával részt vegyenek a Campus tudományos életében. A január végéig tartó programsorozat első állomása egy motivációs előadás volt.

Tehetséghíd a jövőbe címmel indult útjára idén a Károly Róbert Campus új programja, melynek célja, hogy bevonja a környező települések középiskolásait a tudományos életbe. A Tudományos Diákköri Konferenciák hagyománya országszerte 50 évre nyúlik vissza. A campus középiskolásoknak szóló programjával egy új hagyomány alapjait szeretné lefektetni ebben a tanévben.

– Az első állomása ennek a programsorozatnak a mai nap kifejezetten azt szolgálja, hogy az érdeklődő középiskolás diákokat, illetve oktatóikat felkészítsük a kb. 3-4 hónapig tartó programsorozatra. Itt a kolléganők meg el fogják mondani, hogy milyen fontos lépéseket kell tenni ahhoz, hogy tudományos diákköri tevékenységbe tudjanak bekapcsolódni és ennek megfelelően saját kutatásokat, saját anyagokat állítanak össze, amellyel majd megmérettethetik magukat, összehasonlíthatják a saját kutatási eredményeiket – foglalta össze dr. Baranyi Aranka egyetemi docens, intézetvezető.

A kutatómunkát egy előre meghatározott tudományterületen belül kell elvégezni.

– Alapvetően a közgazdasági szekció a meghatározó irány, de természetesen nem szabunk gátat annak, hogy más területek is képviseljék magukat. Akár az informatika, vagy például az agrár szekció. Ezekben a témákban is várunk ötleteket, hiszen maga a tudományos diákkör az nagyon széles körű diszciplínákat fog át – tette hozzá az Üzleti Tudományok Intézete vezetője.

A félév folyamán a fiatalok számos segítséget kapnak a dolgozat elkészítéséhez. Felkészítő órákon vehetnek majd részt, valamint tanácsot kaphatnak a campus egykori olyan hallgatóitól is, akik korábban már sikeresen szerepeltek Tudományos Diákköri Konferencián.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:21
Reklám
09:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:54
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2018. – Nyitógála - USA
10:03
Reklám
10:06
Moziklip - mozi magazin - ismétlés
10:20
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból – ismétlés
10:33
Nézőtér - kulturális magazin - ismétlés
11:03
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:16
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:08
Kápolnapuszta - Bivalyrezervátum - dokumentumfilm
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Kilátó - megyei magazin
20:12
Reklám
20:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság