Állati

Állatok világnapját tartottak a Mátra Múzeumban a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretein belül. A szervezők fő célja, hogy a látogatókkal megismertessék az élő és élettelen természeti környezetet. Idén az élő környezet került a középpontba, így lehetőség volt a pavilonban élő állatokat megtekinteni, valamint állatsimogatóval és kutyás bemutatóval készültek a látogatóknak.

Ismét állatok világnapját és családi napot tartott a Mátra Múzeum. A szervezők mindig úgy állítják össze a programokat, hogy minden korosztály jól érezze magát.

– A Mátra Múzeum egyik nagyon fontos küldetése, hogy a látogatókat megismertesse a természeti környezettel beleértve az élő és élettelen környezetet is. Most éppen az élő környezetre fókuszálunk. Ugye az állatok világnapja egy nemzetközi szervezésű világnap, amihez mi is minden évben csatlakozunk színes programokkal – mondta el Fodor Rozália, muzeológus, Mátra Múzeum.

A kicsik kézműves foglalkozásokon, a nagyobbak pedig tárlatvezetésen vehettek részt, ahol betekintést nyerhettek a múzeum gyűjteménytárába. Emellett ebben az évben egy új programmal bővült a kínálat, ugyanis a Magyar Madártani Egyesület Kétéltű Hüllővédelmi Szakosztálya jött el, hogy ezekről a fajokról nyújtson információt.

– Mi a szakosztályban az év hüllőjét vagy az év kétéltűjét egyik évben az egyiket másik évben a másikat, úgyhogy most végülis egy ilyen kettős dolog van, mert ugye míg a tavalyi év kétéltűje az megvan, a mocsári béka ugye azt itt a standon lehet látni róla sok mindent. Az év hüllője az eleven szülő gyík volt idén, illetve még mindig az és ehhez kapcsolódóan szoktunk mindenféle dolgokat, információkat, kiállításokat vagy kirándulásokat szervezni – mgyarázta Babocsay Gergely, a Magyar Madártani Egyesület Kétéltű- és Hüllővédelmi Szakosztályának elnöke.

A családoknak lehetősége volt még tudáspróbán, valamint rendhagyó állatsimogatón részt venni. A kicsik élvezték a programokat, van olyan gyerek is, akinek nem a megszokott állat a kedvence.

A programok sora korántsem ért véget, ugyanis a Múzeumok Őszi Fesztiválja októbertől egészen november 11-ig tart, így például lehetőség lesz az őszi szünetben a múzeumban éjszakázni.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:21
Reklám
09:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:54
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2018. – Nyitógála - USA
10:03
Reklám
10:06
Moziklip - mozi magazin - ismétlés
10:20
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból – ismétlés
10:33
Nézőtér - kulturális magazin - ismétlés
11:03
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:16
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:08
Kápolnapuszta - Bivalyrezervátum - dokumentumfilm
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Kilátó - megyei magazin
20:12
Reklám
20:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság