Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Gyöngyös országgyűlési képviselői is leadták a Parlamentnek határidőn belül az évente kötelező, nyilvános vagyonnyilatkozatukat

Gyöngyös országgyűlési képviselői is leadták a Parlamentnek határidőn belül az évente kötelező, nyilvános vagyonnyilatkozatukat

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az adatok az Országgyűlés honlapján bárki számára hozzáférhetőek.

Még mindig a Parlament egyik legmódosabb tagja Dr. Magda Sándor, aki tavaly cserélte le tizenkilenc éves autóját vagyonnyilatkozata szerint újra. A politikus festményeket és kisplasztikákat gyűjt, melyeket külön is felsorolt egy mellékletben. Rektori fizetése a korábbi, mintegy bruttó 4 millió forintról közel a felére csökkent. Ugyanakkor magánvagyonából a választókerületében 6 millió forintot adományozott jótékony célokra.

Barabásné Czövek Ágnes képviselőségén túl nyugdíjat is kap, valamint kontrollerként dolgozik egy helyi kft-ben. Emellett a megyei közgyűlés pénzügyi bizottságának elnöke.

Gyöngyös korábbi polgármestere, az MSZP-s Szabó Gyula a Parlament mellett a megyei önkormányzat tagja, továbbá nyugdíjas is.

Dr. Fodor Gábor, az SZDSZ volt elnöke 2009. szeptember 14-ig volt képviselő. Októberi záró vagyonnyilatkozata szerint leköszönésekor egy négyzetméteres fővárosi lakás felét, egy 2005-ös autót és 1,1 millió forint megtakarítást tudhatott magáénak, s az ELTÉ-n tanított.

Az ország ismertebb politikusai között tallózva kiderül: Hagyó Miklósnak például csak Trabantja van, amit még a nagymamájától kapott. Orbán Viktornak nincs autója, és tavaly már nem származott jövedelme könyvkiadásból. Mesterházy Attila készpénze csökkent, Dávid Ibolya pedig ingyen, társadalmi munkában elnöke az MDF-nek.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2010-02-03 )

Tovább az archívumra