Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A Központi Statisztikai Hivatal önkéntes válaszadáson alapuló, véletlenszerű kiválasztással végzett lakossági felmérést készít Gyöngyösön

A Központi Statisztikai Hivatal önkéntes válaszadáson alapuló, véletlenszerű kiválasztással végzett lakossági felmérést készít Gyöngyösön

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az igazolvánnyal ellátott kérdezőbiztosok munkaerő-felmérést végeznek, és emellett több témában is kérdezik a lakosságot, például kíváncsiak az emberek utazási szokásaira és háztartási költségvetésükre is.

A következő hetekben kérdezőbiztosok járják majd a várost. Reprezentatív kiválasztással végzett lakossági felmérést készítenek a Központi Statisztikai Hivatal megbízásából. Többek között munkaerő-felmérést végeznek, rákérdeznek a háztartások információs és kommunikációs eszközhasználatára, költségvetési és életkörülményi adatfelvételt készítenek, és megkérdezik a lakosság utazási szokásait is. A kérdezőbiztosok azt is felmérik, hogyan és mennyit költenek az egyes háztartások, illetve költési szokásaikat havi naplóvezetés alapján is elemzik. Ezen adatok segítségével készítik majd el az ország és a régió statisztikáját. Ilyenkor előfordulhat, hogy a kutatásra hivatkozva ál-kérdezőbiztosok, csalók vagy betörők keresik fel a lakásokat, ezért fontos, hogy az alanyok kérjék el a biztosok igazolványát, és nézzék meg.

A KSH kéri a lakosságot, hogy a sikeres adatgyűjtés érdekében támogassák a kérdezőbiztosok munkáját, és válaszoljanak a feltett kérdésekre. A hivatal illetékesei azt is hangsúlyozzák, hogy a kapott adatokat bizalmasan kezelik, az összesített eredményekből pedig semmi nem utalhat az adatközlő személyére.

Sütő Dániel


Az Aktuális napi hírei (2010-02-03 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A Baradla barlang - természetfilm
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - India 2. rész
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Cimbaliband és Danics Dóra & Gera Attila - Ederlezi és Balkánia
16:02
A Szomszéd vár - turisztikai magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:52
Zongoraavató hangverseny (részlet)
19:06
Reklám
19:09
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:35
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság