Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A Központi Statisztikai Hivatal önkéntes válaszadáson alapuló, véletlenszerű kiválasztással végzett lakossági felmérést készít Gyöngyösön

A Központi Statisztikai Hivatal önkéntes válaszadáson alapuló, véletlenszerű kiválasztással végzett lakossági felmérést készít Gyöngyösön

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az igazolvánnyal ellátott kérdezőbiztosok munkaerő-felmérést végeznek, és emellett több témában is kérdezik a lakosságot, például kíváncsiak az emberek utazási szokásaira és háztartási költségvetésükre is.

A következő hetekben kérdezőbiztosok járják majd a várost. Reprezentatív kiválasztással végzett lakossági felmérést készítenek a Központi Statisztikai Hivatal megbízásából. Többek között munkaerő-felmérést végeznek, rákérdeznek a háztartások információs és kommunikációs eszközhasználatára, költségvetési és életkörülményi adatfelvételt készítenek, és megkérdezik a lakosság utazási szokásait is. A kérdezőbiztosok azt is felmérik, hogyan és mennyit költenek az egyes háztartások, illetve költési szokásaikat havi naplóvezetés alapján is elemzik. Ezen adatok segítségével készítik majd el az ország és a régió statisztikáját. Ilyenkor előfordulhat, hogy a kutatásra hivatkozva ál-kérdezőbiztosok, csalók vagy betörők keresik fel a lakásokat, ezért fontos, hogy az alanyok kérjék el a biztosok igazolványát, és nézzék meg.

A KSH kéri a lakosságot, hogy a sikeres adatgyűjtés érdekében támogassák a kérdezőbiztosok munkáját, és válaszoljanak a feltett kérdésekre. A hivatal illetékesei azt is hangsúlyozzák, hogy a kapott adatokat bizalmasan kezelik, az összesített eredményekből pedig semmi nem utalhat az adatközlő személyére.

Sütő Dániel


Az Aktuális napi hírei (2010-02-03 )

Tovább az archívumra