Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Adomány

Adomány

Folytatva a hagyományt, az ELMŰ-ÉMÁSZ idén is támogatott mintegy 3 millió forinttal 6 olyan Heves megyei oktatási intézményt és alapítványt, ahol kiemelkedő tehetséggondozó vagy készségfejlesztő munka folyik. A támogatott létesítmények között szerepelt egyebek mellett a Petőfi Sándor Egységes Gyógypedagógiai Intézmény is. Az ünnepélyes átadón a gyerekek műsorral hálálták meg az adományt.

Szabó Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke vette át jelképesen azt a 3 millió forintot, amit az ELMŰ-ÉMÁSZ idén is felajánlott 6 Heves megyei tehetséggondozó és készségfejlesztő munkával foglalkozó intézménynek, alapítványnak.
Az elnök kiemelte: nagyon hálás a társaságnak ezért az adományért, és bízik abban, hogy más cégek is hasonlóan járnak el.

– Szeretnék minden céget Heves megyében így a televízión keresztül is arra bíztatni, hogy ne csak így karácsony tájékán, hanem amikor, csak tehetik, akkor segítsenek és álljanak rengeteg olyan ügy mellé a megyében – amiből van bőségesen hála istennek –amik előre viszik a mi megyénket, élhetővé teszik, ami a gyermekeknek a mindennapjait könnyíti meg – vélekedett.

A társaságcsoportnál jó néhány éve hagyomány már, hogy karácsony közeledtével segítenek elsősorban a tehetséges, de rászoruló gyermekeken.

– Az összes olyan területen, ahol az ELMŰ-ÉMÁSZ villamos energiát szolgáltat, megkeressük azokat az alapítványokat, vagy egyesületeket, akik rászorulnak, és akik tényleg olyan gyerekeket tartanak maguk körül, akik szeretnének valamit elérni az életben, akik hajlandóak áldozni időt és energiát arra, hogy tanuljanak – foglalta össze Koncz László, az ELMŰ-ÉMÁSZ kereskedelmi igazgatósági tagja.

Koncz László hozzátette: a produkciók láttán visszaigazolódott, hogy fontos ilyen dolgokkal foglalkozni.
Bélapátfalvai, kápolnai, parádi, pétervásárai tarnaleleszi, valamint gyöngyösi intézmények és alapítványok részesültek a támogatásból. A Petőfi Sándor Egységes Gyógypedagógiai Intézmény számára megtisztelő az adomány, és már elkezdték tervezni, mire is szeretnék költeni ezt a pénzt.

– Az intézményünk kapta egy részét a városbál bevételének, és ez az összeg nem került még felhasználásra, ezt fogjuk kiegészíteni és az akkori terveinket. Egy járó sínt szeretnénk kialakítani az intézményünkben, amely segíti a nehezen mozgó, gyengén látó vagy az egyéb tanulóinkat a mozgásfejlesztésben és a készségfejlesztésben – mondta el Daru Éva intézményvezető.

A gyerekek zenés produkcióval hálálták meg az adományokat.

Végül pedig minden megjelent iskolást egy mikulás csomaggal jutalmaztak meg.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A keddi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Összefoglaló a gyöngyösi Augusztus 20-i ünnepségről
09:28
Reklám
09:32
Fejezetek Magyarország közlekedéstörténetéből 5. rész
10:01
Reklám
10:04
Neve is van: Budapest - ismeretterjesztő film 1. rész
10:56
Moziklip – mozi magazin
11:10
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból
11:23
Reklám
11:26
Vidróczki gála 2019 - Vidróczki Dübörgő - Kicsi voltam…
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Hit világa – vallási műsor
18:13
Zeneiskolások előadása - Aladi Ronett - Rameau: Gavotte
18:16
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Sport7 1. rész – sport magazin
19:01
Reklám
19:04
Sport7 2. rész – sport magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Üzleti negyed – gazdasági magazin
20:09
Cimbaliband - Vár ránk a világ
20:12
Reklám
20:15
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság