Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Fiatalok az egészséges jövőért

Fiatalok az egészséges jövőért

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Harmadik alkalommal rendezték meg a „Fiatalok az egészséges jövőért” elnevezésű egészségügyi prevenciós versenyt, melyen 22 csapat képviseltette magát Borsod, Heves és Nógrád megyéből. A több mint 100 fiatalnak elméleti és gyakorlati feladatokban kellett összemérniük tudásukat. A verseny célja idén is az volt, hogy a jelenlegi fiatal generáció egészségesebb legyen, mint a mai felnőtt vagy idősebb generáció.

Dr. Watti Rézan, szívsebész szakorvosjelölt immáron harmadik alkalommal rendezte meg a „Fiatalok az egészséges jövőért” elnevezésű egészségügyi versenyt, melyen ez alkalommal 110 fiatal vett részt.

– A legfőbb célom az, hogy a jelenlegi fiatal generációt sokkal egészségtudatosabb legyen, mint a mai felnőtt, továbbá az, hogy sokkal több időt töltsön el egészségben, mint mai felnőtt, illetve idősebb generációk. Van még egy olyan hátsó szándékom ezzel a versennyel, hogy kicsit azáltal, hogy nagyon sok ismeretre szert tesznek, egy kicsit levegyék a terhet későbbiekben az egészségügyi rendszerről – fogalmazott.

Hiesz György polgármester köszöntőbeszédében kiemelte: az egészünkkel kapcsolatos ismeretek nagyon fontosak.

– Az ember sokszor kerül olyan helyzetbe, vészhelyzetbe, amikor segíteni kellene, és ahelyett, hogy cselekedne, gyakran pánikba esik, mert nincs meg az ismerete. De egy sokkal egyszerűbb példát mondok: polgármesterként látom azt, hogy nagyon sok állampolgár alapvető ismeretekkel nincs tisztában, amit otthon meg tudna oldani, abban a pillanatban jön a telefon, hívja a mentőt, hívja az orvosi ügyeletet, pedig ezt valamikor egy átlagos családban a nagymamáktól, édesanyáktól meg lehetett tanulni – fejtette ki a polgármester.

Tesztkérdés, elsősegélynyújtó kárhelyek, prezentációk az elsődleges prevencióról – egyebek mellett ilyen és ehhez hasonló feladatokban kellett helytállnia a 22 csapatnak.

A tavalyi évhez hasonlóan, idén ismét egy általános iskolás csoport nyerte meg a versenyt, mégpedig a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Általános Iskola 2-es csapata.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:21
Reklám
09:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:52
William Ricketts emlékhelye - dokumentumfilm
10:05
Reklám
10:08
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
10:33
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
11:03
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
10 perc - beszélgetés a világról, a városról, az emberekről...
18:15
Cimbaliband - Vár ránk a világ
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:07
Pasterzen gleccser - természetfilm
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Kilátó - megyei magazin
20:12
Reklám
20:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság