Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Fiatalok az egészséges jövőért

Fiatalok az egészséges jövőért

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Harmadik alkalommal rendezték meg a „Fiatalok az egészséges jövőért” elnevezésű egészségügyi prevenciós versenyt, melyen 22 csapat képviseltette magát Borsod, Heves és Nógrád megyéből. A több mint 100 fiatalnak elméleti és gyakorlati feladatokban kellett összemérniük tudásukat. A verseny célja idén is az volt, hogy a jelenlegi fiatal generáció egészségesebb legyen, mint a mai felnőtt vagy idősebb generáció.

Dr. Watti Rézan, szívsebész szakorvosjelölt immáron harmadik alkalommal rendezte meg a „Fiatalok az egészséges jövőért” elnevezésű egészségügyi versenyt, melyen ez alkalommal 110 fiatal vett részt.

– A legfőbb célom az, hogy a jelenlegi fiatal generációt sokkal egészségtudatosabb legyen, mint a mai felnőtt, továbbá az, hogy sokkal több időt töltsön el egészségben, mint mai felnőtt, illetve idősebb generációk. Van még egy olyan hátsó szándékom ezzel a versennyel, hogy kicsit azáltal, hogy nagyon sok ismeretre szert tesznek, egy kicsit levegyék a terhet későbbiekben az egészségügyi rendszerről – fogalmazott.

Hiesz György polgármester köszöntőbeszédében kiemelte: az egészünkkel kapcsolatos ismeretek nagyon fontosak.

– Az ember sokszor kerül olyan helyzetbe, vészhelyzetbe, amikor segíteni kellene, és ahelyett, hogy cselekedne, gyakran pánikba esik, mert nincs meg az ismerete. De egy sokkal egyszerűbb példát mondok: polgármesterként látom azt, hogy nagyon sok állampolgár alapvető ismeretekkel nincs tisztában, amit otthon meg tudna oldani, abban a pillanatban jön a telefon, hívja a mentőt, hívja az orvosi ügyeletet, pedig ezt valamikor egy átlagos családban a nagymamáktól, édesanyáktól meg lehetett tanulni – fejtette ki a polgármester.

Tesztkérdés, elsősegélynyújtó kárhelyek, prezentációk az elsődleges prevencióról – egyebek mellett ilyen és ehhez hasonló feladatokban kellett helytállnia a 22 csapatnak.

A tavalyi évhez hasonlóan, idén ismét egy általános iskolás csoport nyerte meg a versenyt, mégpedig a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Általános Iskola 2-es csapata.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:03
Márkus Liza - Könnyű mint az 1x1
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat – Malaysia 1. rész
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
A Templomfestő - dokumentumfilm
16:05
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:52
Luther Márton élete 5. – Minden eladó - rajzfilm sorozat
19:08
Reklám
19:11
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:36
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság