Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Advent és világnap

Advent és világnap

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Adventi ünnepséget tartottak a Hétszínvirág Napközi Otthonban, ezzel párhuzamosan pedig a fogyatékkal élő emberek világnapjáról is megemlékeztek. Az eseményen a príma díjas Holló együttes szórakoztatta a fogyatékkal élő embereket, valamint a mikulás is ajándékkal kedveskedett. Az ajándékcsomagokat számos alapítvány, szervezet és magánszemély ajánlotta fel, hogy ezzel is támogassák az Otthon lakóit.

Idén a mikulás várás és az adventi készülődés mellett a fogyatékkal élő emberek világnapját is ünnepelték a Hétszínvirág Napközi Otthonban. Maka Piroska kiemelte: Sokat köszönhetnek a fogyatékkal élő embereknek és családjaiknak és ezzel a rendezvénnyel szeretnének adózni előttük.

– A türelemért, amit nap, mint nap tanulunk tőlük a küzdeni akarásért a kitartásukért, mert, hogy példaértékű, ahogyan hozzánk az épekhez ők fordulnak, és ahogyan egymáson is segítenek – magyarázta.

Az eseményen jelen volt Hiesz György polgármester is, aki köszöntötte az otthon lakóit, emellett kiemelte, hogy a feltétel nélküli szeretet legőszintébb megnyilvánulásával itt a lakók és dolgozók körében találkozik.

– Azt kívánom mindenkinek, nektek, az itt dolgozóknak, hogy ez a szeretet legyen kölcsönös és a családtagoknak pedig tényleg együtt áldott boldog karácsonyt – mondta.

A Sérültek Egyesületének vezetője is köszöntötte a jelenlévőket és 600 ezer forint összegű adományt nyújtott át Maka Piroska igazgatónak, aki elmondta, hogy a lakóotthon tetőszerkezetének felújítására szánják az összeget. Ezt követően meglepetés fellépővel kedveskedtek a szervezők, még pedig a príma díjas Holló együttessel, akik ünnepi hangulatot teremtettek zenéjükkel.

– Reméljük, hogy sikerül majd beénekelnünk a Mikulást is és hogy meg fog érkezni a sok-sok ajándékkal, amit ezúton is szeretnék megköszönni azoknak a szervezeteknek, magánszemélyeknek és partner szervezeteknek, akik már most eljuttatták az intézménybe – mondta el Maka Piroska.

Az ünnepi hangulat meghozta a gyümölcsét a mikulás megérkezett az épületbe és sok-sok ajándékkal lepte meg az otthon lakóit.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:21
Reklám
09:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:52
William Ricketts emlékhelye - dokumentumfilm
10:05
Reklám
10:08
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
10:33
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
11:03
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
10 perc - beszélgetés a világról, a városról, az emberekről...
18:15
Cimbaliband - Vár ránk a világ
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:07
Pasterzen gleccser - természetfilm
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Kilátó - megyei magazin
20:12
Reklám
20:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság