Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Átadták a bölcsődét

Átadták a bölcsődét

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Újra megnyitotta kapuit a Jászárokszállási bölcsőde, az épület az elmúlt időszakban teljes egészében megújult, mintegy 158 millió forintból. A meglévő két csoportszoba mellé megépült egy új konyhablokk, és egy harmadik csoportszoba is, így összesen 41 férőhelyesre bővült a bölcsőde. Tavasszal pedig új játszóteret és játékokat is kap majd az intézmény.

A település még 2016-ban pályázott bölcsőde felújításra és bővítésre, 2017 májusában több mint 66 millió forintot nyertek a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében. A beruházás összköltsége 158 millió forint volt, ehhez az önkormányzat önerőként 92 millió forintot biztosított.

– Egy olyan 21. századi bölcsődét hoztunk létre, ahol az egész épület padlófűtéssel van ellátva, mind a három foglalkoztató klimatizált, és olyan konyhát építettünk, ami nem ezt a 41 gyermeket tudná kiszolgálni, hanem akár 100 főt is ki tudna szolgálni – magyarázta Gergely Zoltán polgármester.

A bölcsődés gyerekeket a felújítás idejére – fél évre – az óvodába költöztették át. A külső és belső rekonstrukciók mellett az intézmény melletti ingatlant is megvásárolták, melyet egyebek mellett kerékpártárolóként használnak majd.

Az ünnepségen Piroska Miklós, a megyei közgyűlés elnöke elmondta: ha egy bölcsődét kell fejleszteni, akkor a jövőt fejlesztjük és építjük.

– 2018. december 31-ig hatvan darab projektet sikerült a TOP-os projektek keretén belül átadnom, jelentem ez a 61. projekt, aminek az átadója és nagy öröm számomra, hogy itt lehetek. Megítélésem szerint nagyon ékes példa ez a projekt is arra, hogy ez a térség jól működik – fogalmazott.

Pócs János, országgyűlési képviselő úgy fogalmazott: ma már egyre több fiatal vállal gyermeket, ezt pedig mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy egyre több intézmény szorul bővítésre, fejlesztésre. Jelenleg 46 jelentkező van az intézménybe.

– Szeretnék gratulálni az önkormányzatnak és az önkormányzat jó gazdálkodásának, hogy ehhez a támogatáshoz jelentős mértékben hozzá tudott tenni. És legelső sorban tisztelet a szülőknek, a családoknak, akik vállalják a gyermekáldás örömét. Az egész kormányzati stratégiánknak az alapja, hogy minél több gyermek szülessen – mondta.

A szalagátvágást követően Jósvay László káplán megszentelte az intézményt.

Végül pedig mindenki megtekinthette az új csoportszobát, a konyhablokkot, és az épület többi részét.
Tavasszal az udvar is megszépül, játszótérrel és számos játékkal bővül majd – hangzott el az ünnepségen.


Tovább az archívumra