Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Hazakísérő szolgáltatás

Hazakísérő szolgáltatás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Sokak számára még ismeretlen kezdeményezés indult Hazakísérő Telefon néven. Ez segítség lehet azoknak, akik nem érzik magukat biztonságban éjszakai hazaútjuk során. Az ingyenesen tárcsázható szám túlsó végén egy önkéntes vagy maga az ötletgazda fogadja a hívásokat.

Bizonyára mindenkivel megesett már, hogy az éjszaka közepén egyedül kellett hazasétálnia. Sokan nem érzik magukat biztonságban ilyenkor és megnyugtatná őket, ha valakivel tudnának beszélgetni, de nem szeretnék későn zavarni családtagjaikat, barátaikat. Ezért valósította meg Molnár-Csiki Maren – német mintára – a Hazakísérő Telefon ötletét.

A szolgáltatást elsősorban 18-25 év közötti hölgyek veszik igénybe. A hívás alkalmával érdemes elmondani, hogy hol vagyunk, hiszen ha baj van, a vonal végén ülő tudja értesíteni a rendőrséget. Maren azt mondja, szerencsére valódi vészhelyzettel még nem találkozott az elmúlt egy évben.

A Hazakísérő Telefon Alapítvánnyá nőtte ki magát, így önkéntesek jelentkezését is várják. Jó emberismeretre, nagyfokú empátiára és átlag feletti beszélőkészségre van szükség a munkához, így a felvétel szűrés alapján történik.

Az ingyenesen hívható telefonszámot bárki tárcsázhatja vasárnaptól csütörtökig este 9-től hajnal 2-ig, pénteken és szombaton pedig este 10-től hajnal 4-ig. A telefonbetyárokat pedig arra kérik, hogy ne foglalják a vonalat, hiszen elvehetik a lehetőséget attól, akinek valóban szüksége van a „hazakísérésre.”


Tovább az archívumra