Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Új közösségi tér

Új közösségi tér

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Új közösségi térrel és fejlesztőszobával bővült a detki általános iskola. A Hatvani Tankerületi Központ pályázott és nyert 34 millió forintot infrastrukturális fejlesztésre, melynek köszönhetően beépítésre került az épület tetőtere, kicserélték a nyílászárókat, és kiépítették a tűzjelző rendszert is.

A köznevelési intézmények ma is a települések kulturális és szellemi központjai, ezért kiemelten fontos az iskolai környezet fejlesztése – mondta a projektzárón az intézmény vezetője. A Hatvani Tankerületi Központ több mint 34 millió forintot nyert a detki iskola tetőterének beépítésére, a főépület nyílászáróinak cseréjére és a tűzjelző rendszer kiépítésére.

A tetőtérben kialakított közösségi tér, nagyon sok iskolai rendezvénynek adhat majd otthont – tette hozzá Dr. Hollóné Bencze Tünde intézményvezető.

A beruházás csaknem 1 millió forintból valósult meg, melyhez a tankerület több mint 6 millió forint önerőt biztosított. Az infrastrukturális feltételek javítása hozzájárul ahhoz, hogy a diákok jól érezzék magukat az iskolában. Ezért minden alkalmat megragadnak, hogy a felújítások, ha apránként is, de megtörténjenek az iskolákban – mondta a projektzárón Horváth Márta a Hatvani Tankerület igazgatója, megjegyezve, hogy a Hatvani Tankerületi Központ három járás területén tartja fenn az intézményeket, naponta 10 ezer gyerek neveléséről és oktatásáról gondoskodik.

Az oktató és nevelő munka színvonalát is emelhetik az infrastrukturális fejlesztések.


Tovább az archívumra