Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Téli teljesítménytúra

Téli teljesítménytúra

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az idén is több mint háromezren neveztek a Téli Mátra Teljesítménytúrára, melyet már hagyományosan a Hanák Kolos Turistaegyesület szervezett. A nagy népszerűségnek örvendő, az egész Mátra területét behálózó téli túrán négy távon indulhattak a résztvevők

Szombat reggel 8 órakor sokan már elindultak, többen pedig még a regisztrációs pultnál állva várták, hogy nekivághassanak az általuk választott távnak. A programon évek óta 3600, vagy még több a jelentkezők száma, ami idén sem változott, sőt többen is szerettek volna részt venni, de a jelentkezést korlátozták, annak érdekében, hogy Mátrafüred ezen a délelőttön is élhető maradjon – tudtuk Molnár Tamás főszervezőtől. A jelentkezők különböző hosszúságú távok közül választhattak.

– A leghosszabb az XL táv, amelyik 41 kilométeres, az érinti a Galya tömbjét, és a Kékes tömbjét is, 10 és fél óra szintidő alatt kell viszonylag sok szintemelkedővel ezt lenyomni. Az L-es táv 34 kilométer, az a Galya tömbjére megy föl, de itt is még kilenc órát keményen nyomni kell. Az M-es pedig a legnépszerűbb, oda már családok is gyakran elmennek – magyarázta a szervező.

Az M-es távon 25, míg az S-es távon 20 kilométert kell teljesíteni, olykor embert próbáló téli körülmények között.

Az időjárás ezúttal kedvezett mind a szervezőknek, mind a résztvevőknek, hiszen a hó nem olvadt, de még így is szembe kellett nézniük a turistáknak a frissen esett hó alatt húzódó jég veszélyeivel. Balogh Mihály Salgótarjánból érkezett a teljesítmény túrára, elmondása szerint 10 éve túrázik, és most azért jött, hogy felmérje mennyit fejlődött az előző óta.

Az esemény lebonyolításában az Erdészeti Szakközépiskola diákjaihoz hasonlóan nagyon sokan segítettek. A főszervező Hanák Kolos Turista Egyesület tagjai remélik, hogy a teljesítménytúra a jövőben is hasonló népszerűségnek fog örvendeni.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nyitott egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:00
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:51
Sydney akvárium - természetfilm
16:06
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:32
Reklám
16:35
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:22
Reklám
18:25
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
A javasasszony unokája - dokumentumfilm
19:08
Reklám
19:11
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:23
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:36
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság