Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Pályaválasztási fórum

Pályaválasztási fórum

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Tanulj tovább felsőoktatási duális képzésben! címmel ismét pályaválasztási programot szervezett a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A rendezvényen lehetőség volt megismerkedni azokkal a felsőfokú oktatási intézményekkel, ahol duális szakon lehet továbbtanulni, valamint azokkal a cégekkel, ahol a gyakorlati időt lehet tölteni. A fórumon 6 megyei cég, és 3 oktatási intézmény képviseltette magát.

– Három nagyon fontos társadalmi réteg találkozik itt: elsősorban ti, a leendő értelmiség, aki megismerheti a továbbtanulás összes technikai részletét, illetve a tanulási irányokat, valamint találkozhattok olyan világszínvonalú cégekkel, ahol ezt a tudást jó pénzért, jó fizetésért nagy örömmel tudjátok hasznosítani. A kamara minden évben azt a törekvést próbálja képviselni, hogy az itt tanuló diákok maradjanak itt – Fülöp Gábor, a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára ezekkel a szavakkal nyitotta meg a felsőoktatási duális fórumot Gyöngyösön. Az eseményen bemutatkoztak a gyakorlati képzéshez kapcsolódó vállalati partnerek, köztük az Aventics Hungary Kft.

– Első pillanattól kezdve részt veszünk a duális képzésben, első hallgatóink idén már végeztek, végzett gépészmérnökként erősítik a csapatunkat január óta, és nagyon fontosnak tartjuk a szakemberképzés szempontjából, illetve a hallgatók szempontjából pedig azért, mert megtanulnak dolgozni, megismerik az ipar világát – vélekedett Kriston Adrienn, a cég HR munkatársa.

A felsőoktatási intézmények duális szakjai – mint például a Debreceni Egyetem gépészmérnöki alapszakja is bemutatkozott a fórumon. 3 meghatározó megyei cég is a duális partnere az intézménynek.

– Büszkén mondhatjuk, hogy jelenleg 14 duálisos gépészmérnök-hallgatót kvázi foglalkoztatnak, aki nálunk tanul a Debreceni Egyetemen, közülük már végeztek is idén – mondta el Dr. Mankovits Tamás, a Debreceni Egyetem Gépészmérnöki Tanszékének tanszékvezetője.

Dr. Bujdosó Zoltán főigazgató elmondta, ez a rendezvény azért is kiemelkedően fontos, mert itt ismerkedhetnek meg azokkal a hallgatókkal, akik náluk folytatják tanulmányaikat, és szorosabb kapcsolatba kerülhetnek partnercégeikkel is.

– Közel 40 ilyen cég van, 3 képzési területen, agrár, gazdálkodási, illetve informatikai területen, illetve azokat a cégeket is megismerhetjük, akikkel még egyelőre nem állunk szerződésben – mondta az EKE Gyöngyösi Campusának főigazgatója.

Hiesz György, polgármester leszögezte: az elkövetkező 3 évben közel 2000 munkahely létesül, ezért nagy szükség lesz képzett munkaerőre, technikusokra, szakmunkásokra, diplomásokra egyaránt.


Tovább az archívumra