Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Informatikai tanulmányi verseny

Informatikai tanulmányi verseny

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Informatika Tanulmányi versenyt rendezett a Gyöngyösi Károly Róbert Campus a Heves, Nógrád és Jász-Nagykun-Szolnok megyei középiskolások számára. Az érettségire való felkészítésnek is minősíthető megmérettetésen 3 fős csapatokban oldhatták meg a fiatalok a feladatokat. A verseny döntően gyakorlati jellegű volt, és több mint 20 fő vett részt rajta.

Kilenc csapat, több mint 20 fő, online teszt és egy gyakorlati feladatsor – ismét informatika tanulmányi versenyt rendeztek a gyöngyösi campuson.

– Csapatonként 3 diákkal lehet számolni, és elsősorban Office programcsomaggal összefüggő feladatokat kaptak a diákok. Ezeknek a nehézségi fokáról annyit kell tudni, hogy próbáltuk úgy belőni ezeket a feladatokat, hogy az érettséginél egy picikét nehezebb feladatokat kelljen nekik megoldani, mert mégis az a célja ennek a versenynek, nem titkoltan, hogy egy versenyszituációban próbálják meg összemérni tudásukat – magyarázta Dr. Zörög Zoltán, szervező, főiskolai docens.

Mivel ezt iskolai körülmények között nem igazán lehet bemutatni, ezért itt, az intézményben próbálnak a szervezők egy olyan lehetőséget kialakítani, amely során a középiskolások képességeiket tudják tesztelni.

– Egyfordulós verseny, csak több típusú feladatot kell nekik megoldani, egyrészt egy teszt feladatsorral kezdenek, egy 15 perces tesztet oldanak meg, majd utána egy másfél órás feladatsort kell nekik megoldaniuk. Több megyéből érkeztek, jellemzően Heves megyei középiskolákban kell gondolkodni, illetve Jász-Nagykun-Szolnok megyéből, és Nógrád megyéből is érkeztek diákok. Vannak visszatérő középiskolák, illetve vannak olyan iskolák is, amelyek egy-egy alkalommal jelentkeznek – tette hozzá a szakember.

A gyöngyösi középiskolák nagy számban látogatják ezeket a versenyeket – emelte ki dr. Zörög Zoltán, aki hozzátette: a diákoknak ez a teszt segít abban is, hogy az érettségire kellőképpen felkészüljenek. Ezért is fordít nagy figyelmet rá minden évben a gyöngyösi campus.


Tovább az archívumra