Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Változást akarnak

Változást akarnak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A VAGY Egyesület az önkormányzati üzleti ingatlanok bérbeadása kapcsán tartott sajtótájékoztatót. Azt mondják, szerintük csökkentek az önkormányzat bevételei, mióta új cég végzi a bérbeadást. A VAGY emellett azt szeretné, ha a gazdasági döntések a mostaninál nagyobb nyilvánosság mellett születnének meg.

A Változást Akarunk Gyöngyösön Egyesület tartott sajtótájékoztatót, ahol Béres Tibor a VAGY alapító tagja elmondta: Változást akarnak Gyöngyösön, ezért számos konkrét javaslatuk van.

– Az egyik hogy azokat a beszerzéseket, amiket például a Várostérség Fejlesztő Kft. is bonyolít, azokat nyilvánossá kell tenni, meg kell előre hirdetni, ne legyenek zárt meghívásos pályázatok csak nagyon ritka esetben, de nagyon indokolt esetben. Csökkenteni kell a zárt önkormányzati ülések számát, azt se tartjuk indokoltnak, hogy ilyen számban kerülnek ezek sorra, minél nagyobb nyilvánosságot kell adni a város gazdasági ügyeinek – magyarázta.

Béres Tibor kiemelte: szeretnék, hogy civil delegáltak kerüljenek be a városi cégek felügyelőbizottságaiba és civil, pártoktól független hang jelenne meg az önkormányzatban. Ezért a VAGY bejelentette, hogy a 2019-es önkormányzati választáson jelölteket indítanak – többek közt a polgármesteri posztra is.

Másik fő témájuk a gyöngyösi üzleti ingatlanok bérbeadása volt. Nagy Róbert, a VAGY elnöke elmondta: ezek az ingatlanok az önkormányzat tulajdonában vannak, melyeket bérbe ad vállalkozóknak, viszont a bérleti díj beszedését egyik Kft-jére bízza a város. A Városgondozási Zrt.-től ezt a tevékenységet 2015-ben átvette a Várostérség Fejlesztő Kft. A VAGY Egyesület annak okát vizsgálta, hogy miért volt szükség az üzletág átadására és hogy az átadás hogyan érinti az önkormányzat bevételeit.

– Míg a Városgondozási Zrt. végezte ezt a tevékenységet abból a 85 millió forintból mintegy 60 millió forint haszna volt magának a városnak. Ez 27 hónap alatt értendő és a Várostérség Fejlesztő Kft. esetében pedig 34 hónapot tudunk megvizsgálni a számlák alapján, és az mondható el, hogy a 85 millió forintból csupán 6 millió forint haszna volt a városnak – közölte.

Eperjesi László a Várostérség Fejlesztő Kft. ügyvezetője az elhangzottakkal kapcsolatban elmondta: véleménye szerint, az összehasonlított számokat tévesen használták fel. Mindkét cég végez jelen pillanatban is nem lakáscélú bérbeadást – tette hozzá.

– Amikor a miénket számolták, akkor ebből még jó pár ingatlan a Városgondozási Zrt.-nél van a továbbiakban is, tehát ebből adódik az a különbség. Ez havi 1 millió forint összeget jelent. Ezt, ha a vizsgált időszakot tekintjük durván 30 hónap akkor ezt könnyű kiszámolni 30 millió forint eltérést tartalmaz, tehát a számok nem stimmelnek – sorolta.

Az ügyvezető elmondta, számukra is fontos, hogy a városlakók hiteles információkhoz jussanak.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A csütörtöki adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális - hírek röviden
09:02
Mese - A kiskakas gyémánt félkrajcárja (Báb előadás)
09:13
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical Est I have a dream
09:18
Reklám
09:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
10:02
Reklám
10:04
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
11:12
Reklám
11:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Nápolyi - ismétlés
18:18
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nápolyi 1. rész
19:02
Reklám
19:04
Nápolyi 2. rész - ismétlés
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:12
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság